Un buchet de flori trimis unei femei nu înseamna neaparat un angajament, daca esti unul din acei tipi care trăiește cu teama de a se implica intr-o relatie. Însă, așa cum barbatii nu pot trai fara femei, nicio femeie nu va rămâne alaturi de un barbat daca nu este admirata si apreciata pentru ea insasi. Barbatilor le place sa glumeasca despre cat de complicate sunt femeile, insa uita, cateodata, ca buchetul potrivit de flori la momentul oportun poate sa netezeasca drumul catre cele mai complexe si pretentioase partenere in dragoste.

Nu oferii flori la primele intalniri

Florile nu-si pierd niciodată limbajul. Un buchet de flori poate exprima o mulțime de sentimente, de la cele de iubire la prietenie, admiratie, apreciere, insa daca daruiesti flori la prima sau a doua intalnire poate insemna ca vrei s-o impresionezi neaparat si ar putea avea un efect advers, sa o pui pe fuga. Mai intai ar trebuii sa te lamuresti daca tipa respectiva merita sa ii acorzi atentie si daca sunteti pe aceiasi lungime de unda si relatia evolueaza. O floare nu inseamna nici ca, gata, ai cucerit-o, dar nici ca, asta este, nu mai scapi de ea. O femeie stie ca un buchet de flori inseamna, pur si simplu, ca celuilalt ii pasa de ea.

Trebuie sa cunoști limbajul florilor

Fiecare floare comunica prin origine, aspect si culoare. Florile rosii semnifica iubire, cele galbene - gelozie, cele albe - puritate. Culorile florilor spun multe lucruri si au un impact major asupra reactiilor noastre; acestea ne transmit intotdeauna mai mult decat am putea sa o facem prin cuvinte. Totusi, daca nu te pricepi, este suficient sa alegi o florarie, sa spui  specialistilor cui ii este destinat buchetul: iubitei, mamei, colegei sau… vecinei, ce fel de personalitate are aceasta si ce vrei sa transmiti cu buchetul, iar restul este… floare la ureche.

 Cumpara ceva simplu fara o anumita ocazie

 Barbatii spontani nu se agata de o anumita ocazie ca sa ofere flori. Fara un motiv anume sau cu cel mai simplu motiv din lume - „ma gandeam la tine azi“, un barbat poate inmuia instant genunchii iubitei. O idee sunt trandafirii criogenati, atat de simpli, au o viata lunga si sunt atat de frumosi incat nu vei rata ocazia de a o face fericita pe iubita ta. O alta idee buna si simpla este buchetul cu flori de camp , aceastea n-au nevoie de o impachetare speciala.

Orice femeie isi aminteste ultimul buchet de flori pe care l-a primit! Gestul de a-i trimite flori se poate interpreta simplu: "M-am gandit la tine! Te apreciez! Te admir!" şi habar nu ai cât contează, indiferent de natura relaţiei voastre. Florile sunt potrivite pentru orice ocazie si, in unele cazuri sunt esentiale, mai ales cand vine vorba de sarbatorirea unui eveniment important. Gusturile si preferintele unei femei pot sa difere de la o persoana la alta, asadar ar trebuii sa ti cont si de personalitatea fiecarei femei in parte.