Ultimele zile insorite ale toamnei sunt o ocazie pentru tine sa iti pregatesti gradina sau balconul pentru a avea cele mai frumoase plante in sezonul urmator. Ca sa te bucuri de o primavara plina de ghivece si buchete de flori parfumate si colorate, trebuie sa stii care sunt acele 5 flori care se planteaza toamna si sa te apuci de treaba! Vezi in cele ce urmeaza o lista cu cele mai potrivite plante pe care le poti sadi inca de pe acum! Intre timp, poti beneficia de livrare flori la produsele preferate, alese din colectia florariei noastre.

 

  1. Anemonele

Anemona se mai numeste si Floarea Pastelui, pentru ca infloreste intotdeauna intre 15 martie si 10 mai, intervalul de timp in care se stabileste aceasta sarbatoare. Fiind o planta originara din jurul Marii Mediterane, anemona este o planta care iubeste soarele si umiditatea. Avand in vedere aceste caracteristici, pentru plantarea acesteia ai nevoie de un sol reavan si bine drenat si de un loc care sa fie doar partial umbrit. Inainte de a sadi bulbii de anemone, ai grija sa rehidratezi rizomii. Peste iarna, se recomanda sa o acoperi cu frunze.

 

  1. Lalelele

 

Lalelele, cele mai populare flori ale primaverii sunt disponibile in peste 150 de specii. Lalelele sunt originare din Euripa de Sud, Asia si Africa de Sud, iar in prezent este simbolul Olandei. Perioada optima pentru plantarea bulbilor de lalea se desfasoara intre 1 octombrie si 1 noiembrie, atat in ghiveci cat si in gradina. Pentru a se dezvolta asa cum trebuie, lalelele se sadesc intr-un loc bine luminat, nu inainte ca solul sa fie bine maruntit. In ceea ce priveste udatul, ele nu sunt deloc pretentioase, necesitand aceasta operatiune doar in cazul in care este vorba despre o toamna secetoasa.

 

  1. Brandusele

Daca iti plac brandusele, e bine de stiut ca luna octombrie este ultima in care acestea se pot planta, pentru a produce flori bogate. Exista si soiuri de branduse de primavara care pot fi sadite inclusiv in luna noiembrie. Indiferent pentru ce tip de flori optezi, tine cont ca bulbii de branduse se planteaza la o adancime de aproximativ 6-10 cm. Solul acestora trebuie sa fie bine afanat iar un mic secret pentru ca ele sa reziste cat mai mult timp este sa adaugi putin nisip deasupra pamantului in care le-ai plantat.

  1. Zambilele

 

Denumirea zambilelor provine de la termenul grecesc ”hyakinthos” care inseamna piatra pretioasa. Ele infloresc primavara devreme si ne bucura prin coloratura lor diversa si prin parfumul inconfundabil. Bulbii de zambila se planteaza asemenea celor de lalea, iar distanta dintre plante al trebui sa fie de cel putin 10 cm. E foarte important sa stii ca bulbii acestor plante trebuie asezati cu discul in jos.

  1. Freziile

Freziile sunt alte flori de primavara care trebuie sa fie plantate pe timpul toamnei, pentru a ne incanta cu cromatica si mirosul lor. Pentru a le sadi in gradina sau in ghivece, ai nevoie de un sol bine drenat, care sa aiba si adaos de nisip, dar si de ingrasamant de grajd. Inainte cu o zi, doua inainte de a le planta, uda foarte bine solul in care le vei sadi. Udarea se repeda - folosind apa din abudenta - dupa ce floarea a fost plantata. Este de preferat ca freziile sa se planteze intr-o zi noroasa.