Vara este anotimpul așteptat cu multa nerabdare care aduce pe langa temperaturile ridicate si vacante o mare diversitate de flori si culori. Singura care exprima cel mai bine energia zilelor de vara este Floarea Soarelui. Prin aspectul ei impunator si culoarea luminoasa, Floarea-Soarelui reuseste sa transmita buna dispoziție si entuziasm, iar pe langa asta, ea are si o multime de semnificatii care iti vor fi de folos atunci cand vei dori sa faci cadou buchete de flori cu Floarea Soarelui.

Semnificațiile Florii Soarelui

Floarea Soarelui are o mulțime de semnificații printre care si:

Noroc – e bine sa oferi in dar Floarea Soarelui unei persoane care se pregateste sa sustina un examen sau un interviu. Astfel, poti spune cuiva succes intr-un mod unic cu ajutorul unui buchet cu Floarea Soarelui.

Admiratie – daca ai o sefa buna, o fosta profesoara pe care o admiri sau un medic in fata caruia esti recunosctor, le poti arata acest sentiment cu ajutorul unui buchet cu Floarea Soarei. Spune-le oamenilor din viata ta cat de mult ii apreciezi intr-un mod inedit.

Dragostea – cu un buchet de Floarea Soarelui iti poti arata dragostea pe care o simti vis-a-vis de mama, sora, prietenă si iubita ta.

Loialitate – sau legatura puternica care unește doua persoane este o alta simbolistica a aranjamentelor florale care contin si Florarea Soarelui. Acest simbol isi are originile in robustețea tulpinii Florii Soarelui care prin aspectul ei sugereaza stabilitatea unei relatii. Asadar, un buchet de flori este ideal atunci cand vrei sa-i faci un cadou celei mai bune prietene.

Optimism- nu e greu sa iti dai seama de ce optimismul este o caracteristică a Florii-Soarelui. Aspectul ei redat de coloritul impresionant este cel care aduce optimism si zambete pe buze instant. Un astfel de buchet este potrivit pentru a fi daruit cuiva care se afla la început de drum intr-un proiect sau unei persoane care trece prin momente mai dificile.

Știai că?

  • Floarea Soarelui este un motiv intalnit frecvent in picturile lui Van Gogh.

  • Floarea Soarelui este un simbol national al Rusiei, Ucrainei si a Republicii Peru.

  • O singura floare contine aproximativ 2000 de seminte.

  • In anul 1996, Floarea Soarelui a fost desemanta simbolul unei lumi eliberate de armele nucleare.

Cu atat de multe semnificatii, Floarea Soarelui este cea mai potrivita pentru a fi daruita atunci cand vrei sa faci un cadou cu totul special.