Plantele au beneficii inconstestabile pentru bunastarea si sanatatea noastra, beneficii pe care le putem sesiza fiecare dintre noi. Puterile magice ale acestor daruri pe care natura ni le-a oferit nu se limiteaza, insa, doar la atat; exista anumite plante care pot restabili armonia casei, reflectandu-si aceasta pozitivitate in diverse aspecte ale vietii noastre. Ai auzit de celebrul bambus norocos? Hai sa aflam impreuna daca este doar o inventie din Feng Shui sau daca aceasta planta are, intr-adevar efecte miraculoase pentru noi!

Bumbusul norocos - informatii generatii

Bambusul norocos sau Bamboo Lucky, asa cum il numesc americanii este o planta decorativa ideala pentru orice tip de spatiu, datorita designului interesant si nu numai. Putini dintre noi stiu ca bambusul, conform clasificarii stiintifice, face parte din familia Rusaceae, denumirea sa din manualele de botanica fiind Dracaena Sanderiana.

Bamboo Lucky este o planta originara din Africa de Vest, intalnita adesea in fascinantele paduri tropicale. Chiar si asa, bambusul se dezvolta foarte bine si in conditiile climaterice dn tara noastra, de aici si faptul ca il regasim adesea in locuinte si in birouri. In continuare descoperim si alte argumente pentru care ar trebui sa iti comanzi chiar acum un bambus prin livrare flori online.

 

Bambusul norocos: semnificatii in Feng Shui

Bambusul se regaseste pe lista plantelor de apartament care se ingrijesc foarte usor. Nefiind o planta pretentioasa, bambusul este o alegere foarte buna in cazul in care iti doresti plante decorative pentru casa ta. Ingrijirea facila nu este, totusi, principalul motiv pentru care sa il alegi pentru a-ti accesoriza locuinta, deoarece in arta Feng Shui bambusul detine un rol important. Conform legilor Feng Shui, acest bambus are proprietatea de a controla toate cele 5 elemente vitale: pamantul, apa, focul, lemnul si metalul. Se spune ca oricine are in casa un bambus va avea parte de noroc si armonie pe toate planurile!

Ingrijire bambus

Pentru a beneficia de efectele pozitive ale bambusului in locuinta ta, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi. Regula de baza este sa incerci sa reprezinti toate cele 5 elemente mentionate anterior, toate cu ajutorul acestei plante. Asadar, in timp ce tulpina bambusului reprezinta insusi lemnul, apa in care acesta se dezvolta este un alt element Feng Shui important. Pentru a crea reprezentarea pamantului e necesar sa pui cateva pietricele in recipientul in care creste bambusul. Mai apoi, pentru metal, pune o moneda in pamantul bambusului. Pentru a simboliza focul, foloseste o panglica rosie pe care sa o prinzi de ghiveciul plantei.

Acestia sunt pasii necesari pentru a atrage norocul de partea ta, cu ajutorul unei plante absolut fascinante - bambusul norocos!

In rest, iata care sunt regulile de ingrijire bambus:

  • alege un recipient de aproximativ 20 cm inaltime;

  • pentru plantarea in pamant a bambusului alege un ghiveci cu orificii de drenaj;

  • bambusul se uda cu apa distilata sau din sticla;

  • tine departe bambusul de lumina directa a soarelui;

  • fereste bambusul norocos de temperaturile extreme, fie prea scazute, fie prea ridicate;