Buchetul de mireasa - lucruri de care sa tii cont pentru ziua cea mare

Ziua nuntii este cel mai important eveniment din viata oricarei femei. Rochia aleasa cu mare grija, dupa indelungi cautari, petrecerea in sine, buchetul de mireasa, toate acestea trebuie sa fie perfect puse la punct, astfel incat in ziua nuntii mirii sa nu aiba niciun motiv de ingrijorare. 

Nu doar croiala rochiei de mireasa iti pune in valoare silueta, insa si buchetul contribuie la asta. Cele mai multe mirese au o idee despre cum trebuie sa arate buchetul de mireasa, insa nu tin cont de faptul ca alegerea acestuia trebuie sa se faca in functie de rochie (trebuie sa o puna in valoare, nu sa o eclipseze), tematica nuntii si chiar locatia unde va avea loc petrecerea.

 

Daca modelul de buchete de mireasa se armonizeaza cu tinuta, te va face sa fii mult mai increzatoare in fortele proprii, iar asta se va vedea in fotografiile de la eveniment. Alegerea buchetului perfect trebuie sa se faca dupa aceleasi principii dupa care te-ai ghidat cand ai optat pentru rochia fabuloasa pe care o vei purta, voalul si ce bijuterii ai ales cu aceasta ocazie.

Tipuri de buchete de mireasa

Sunt cinci tipuri de buchete de mireasa din care poti opta, despre care vom discuta in acest articol.

Stilul clasic - buchet compact si rotund

Este modelul cu cele mai mici dimensiuni, realizat din flori strans legate unele de altele, la care se adauga un plus de culoare, cu ajutorul verdetei. Este tipul de buchet cel mai simplu si mai elegant, iar doamnele si domnisoarele din tara noastra tind sa il aleaga pentru ca le ajuta sa puna rochia si mai mult in evidenta.

Stilul contemporan - buchetul sauvage

Este buchetul de mireasa perfect daca iti doresti o nota de naturalete si relaxare. Florile folosite sunt aranjate aerisit, ceea ce permite adaugarea unor flori care, in mod normal, s-ar incadra cu greu sau deloc intr-un buchet compact. Din punct de vedere al formei, poti opta pentru un model alungit sau chiar simetric, folosind plante si flori ca anthuriumul, leucadendronul, monstera sau iarba de pampas.

Stilul romantic - buchetul curgator

Este un tip de buchet mai putin intalnit in cazul nuntilor, din motiv ca nu se potriveste oricarei siluete, iar purtarea acestuia poate fi chiar incomoda. Dimensiunea standard a acestui buchet este in jur de 40 de centimetri, deci mireasa trebuie sa fie inalta si sa poarte o rochie in linie A sau stil sirena. 

Stilul regal - buchetul cascada

Se poate spune despre acesta ca este fratele mai mare al buchetului curgator. Este potrivit unor mirese inalte, suple, dar mai ales indraznete. Cel mai adesea, acest buchet este sofisticat si opulent, deci daca vrei sa faci impresie este modelul perfect. Iese perfect in poze, insa are dezavantajele ca poate fi incomod, necesita mai mare atentie la pastrare si presupune un buget mai mare.

Stilul post-modern - buchetul structural

Este ultima tendinta in materie de design floral, fiind potrivit pentru orice mireasa sofisticata sau avangardista. Buchetul este creat pe o structura ce functioneaza precum un suport pentru a sustine creatii cu forme deosebite. Acest tip de buchet poate fi creat in orice forma sau dimensiune, singurul element diferentiator fiind structura pe care se realizeaza - sarma, fetru, lana sau alte tipuri de materiale.