In ultimul timp tot mai multi oameni se confrunta cu stari de anxietate, stres sau chiar depresie. Stilul de viata agitat, nesiguranta data de pandemie, petrecerea unui timp indelungat in casa si problemele sociale sunt doar cateva dintre cauzele care conduc la apariția acestor stari.

De-a lungul timpului s-au facut numeroase studii care au demonstrat efectul pozitiv al florilor care ne inconjoara. Si cumva acesta este un lucru simplu: tuturor ne place sa primim flori, iar acest gest ne umple de bucurie, schimbandu-te total dispozitia. Daca nu ti s-a demonstrat asta pana acum, daruieste un buchet de flori sau flori in cutii unei persoanei dragi si observa-i reactia.

Ei bine, natura ne cheama spre ea, pentru ca suntem totusi parte integrata din ea. Citeste acest articol si afla cum poti alunga starile triste si stresul cu ajutorul florilor.

Ce efecte au florile asupra psihicului nostru?

Gradinaritul, ingrijirea florilor sau crearea unor aranjamente florale sunt activitati care induc instat o starea generala de bine. Simpla prezenta a florilor chiar si intr-o vaza creste nivelul de energie pozitiva din casa, purifica aerul si reduce stresul creat de starile de anxietate. De asemenea, s-a constatat ca daca privesti flori colorate diferit te vei simti mai relaxat.

Persoanele care au flori in casa sunt pline de viata si vesele, iar florile cu siguranta contribuie la mentinerea acestei stari.

Florile aduc ganduri pozitive si ne fac sa zambim. Din acest motiv barbatii ofera flori femeilor sau oferim flori unei persoane care trece prin momente grele. Un prim pas pe care trebuie sa-l faci este sa cumperi flori, indiferent de forma lor: buchet, aranjament sau cutie. Aseaza-le in camera in care petreci cel mai mult timp si observa efectele.

Beneficiile florilor asupra starii de spirit

Florile aduc o multime de beneficii psihicului nostru, iar printre cele mai importante se numără:

  • Reducerea insomniilor

  • Reducerea anxietatii

  • Cresterea stimei de sine

  • Imbunatatirea memoriei

  • Cresterea concentrarii

  • Cresterea randamentului

  • Crestrea creativitatii

  • Reducerea starilor de depresie

  • Energie pozitivă

Efectul florilor la birou

In ultimul an biroul s-a mutat la tine acasa, asadar este un lucru normal sa fii plictisit de acelasi decor. Florile te ajuta sa redecorezi biroul si mai mult decat atat  iti imbunatatesc si psihicul. Astfel, un mediu care se bucura de prezenta unui buchet de flori  este un mediu in care nivelul stresului este scazut, iar randamentul creste.

Efectele florilor sunt redate de culorile lor, apoi de parfum. Cumpara un buchet de flori multicolore si vei testa efectele.

Specialistii recomanda ca in orice incapere din casa sa ai o vaza cu flori sau o floare in ghiveci. Florile reprezintă legatura dintre om si natura, o relatie care este extrem de importantă in viata noastra.

Si daca nu ai chef sa iesi in oras, intra chiar acum pe site si comanda-ti florile preferate, iar noi le aduce la tine acasa.