Primavara este sezonul in care toata lumea se lasa acaparata de flori, mai ales dupa o iarna grea, cu copaci doborati de inghet. Iar daca ai inceput cautarile dupa flori pentru 1 Martie, permite-ne sa-ti oferim cateva sugestii in functie de zodie, ca s-o surprinzi mai placut pe partenera ta:

Capricorn


Enigmatice si practice, ambitioase si perfectioniste, persoanele din aceasta zodie pot fi cucerite cu camelii, un ghiveci cu pansele, lalele frumos colorate sau magnolii. Dar si cu violeta africana, o planta cu petale catifelate si radacini viguroase care simbolizeaza securitatea – un sentiment mult pretuit de nativii zodiei Capricorn.

Varsator

Varsatorii sunt persoane visatoare si optimiste, indragostite de mister si de lucruri neobisnuite. Au o personalitate independenta, dar asta nu inseamna ca nu sunt romantici, pasionali si loiali. Combinand toate aceste trasaturi, florile care li s-ar potrivi sunt cele exotice si cele care denota loialitatea si romantismul: gladiole, orhidee, anemone, sanziene, mixandre, pasarea paradisului, toporasi.

Pesti

Inventive, sensibile, intelegatoare, delicate – asta se poate spune despre persoanele nascute in aceasta zodie. Pentru ca gandesc prin emotii, iar apa simbolizeaza emotiile, li s-ar potrivi de minune flori care cresc pe langa apa, cum ar fi proteea sau bambusul, dar si buchete gingase de flori de „nu ma uita”, violete, liliac, zambile sau irisi. Le poate emotiona si un buchet de branduse sau de lacramioare.

 

Berbec

Cand spui berbec, spui dinamism, aventura, incredere de sine, deci flori portocalii, gen crinul tigrat sau lalelele. Dar si lalele si trandafiri rosii, pentru ca nativele berbec sunt inflacarate si romantice. Dintre florile de primavara, cel mai bine li se potrivesc unele in culori puternice, precum narcisa, forsitia sau gentiana.  

Taur

Taurul are ca principala trasatura incapatanarea, dar este si senzual & sensibil si indragostit de frumosul vietii. Persoanele din aceasta zodie sunt innebunite dupa flori parfumate si foarte colorate, asa ca poti sa le oferi cu incredere crini, trandafiri, violete, liliac alb, primula, frezii, narcise sau zambile.

Gemeni

Plini de viata, expresivi si foarte creativi, gemenii sunt compatibili cu trandafirii, orhideele, liliecii sau crinii, dar si cu panselutele multicolore si lalelele galbene. Cateva fire de levantica presarate intr-un buchet pot face minuni, pentru ca ii ajuta pe nativii acestei zodii sa se relaxeze.

Racii

Despre raci se stie ca sunt sensibili si selectivi, precum si niste romantici incurabili. Reprezentativa pentru aceasta zodie de apa ar fi un buchet de delphinium, insa poti cuceri o persoana rac si cu crini sau cu trandafiri albi (care reflecta firea ei blanda si ii stimuleaza spontaneitatea), precum si bujori, torporasi, lacramioare sau zmbile.

Leu

Leul este zodia care domina, nativii ei fiind puternici si extroverti. Daca floarea soarelui reprezinta cea mai buna alegerea pentru ei, poti sa-i surprinzi si cu aranjamente florale impunatoare, cu plante mai rare precum gerbera, daliile sau floarea pasiunii.

Fecioara

Daca te-ai indragostit de o Fecioara, inseamna ca te-ai indragostit de o fire analitica si organizata. Asa ca o alegere potrivia sunt florile albastre, care sa-i reflecte latura calma si usor obsesiva, si cele galbene. Mergi la sigur cu hortensii, narcise sau crizanteme. Important e sa eviti opulenta.

Balanta

Balantele cauta echilibrul si apreciaza sinceritatea si gratitudinea, precum si aromele incantatoare. Asa ca cele mai potrivite pentru ele, din acest punct de vedere, sunt gardenele, lalelele, gladiolele, margaretele sau freziile.

Scorpion

Scorpionul este semnul pasiunii maxime, nativele acestei zodii fiind foarte iubitoare si posesive, inteligente si hotarate. Ca sa le activezi pasiunea si senzualitatea, alege trandafiri sau gerbera, bujori rosii, crini Stargazer, anemone, muscate sau gardenii.

Sagetator

Putere si intelect – aceasta este cartea de vizita a sagetatorilor, persoane energice si determinate, puse pe explorare si aventura. Plantele salbatice, gen garofitele, muscatele, bujorul sau clamatisul, merg de minune pentru aceasta zodie, precum si irisul sau trandafirii.