Te inseli daca tu crezi ca florile cresc doar sub razele soarelui. Unora le priesc si temperaturile scazute, asa ca nu ti-ar strica sa afli ce plante rezista iarna, ca sa stii ce buchete de flori s-ar potrivi cel mai bine drept cadou in sezonul rece. Iata cateva dintre plantele care ne incalzesc simturile si atunci cand e frig:

Garoafa

Este supranumita „floarea lunii ianuarie” si desi o consideri, poate, banala, ea este una dintre cele mai rezistente flori - suporta temeperaturi ridicate si scazute. Nu uita ca o gasesti in mai multe culori, asa ca n-ar fi rau sa combini nuantele intre ele intr-un buchet de flori deosebit.

Amarylis

Botezata „crinul de iarna” sau „crinul de camera” si considerata un simbol al mandriei si indraznelii, Amaryllis este una dintre cele mai cautate flori din sezonul rece. Disponibila in nuante de roz, portocaliu, rosu sau alb (unele soiuri au si doua nuante), ea rezista mai bine la frig decat alte flori si ofera atat farmec, cat si volum unui buchet. Daca primesc grija cuvenita, ea poate rezista pana la trei saptamani.

Florile de bumbac

Acestea sunt fructele bumbacului si suporta foarte bine frigul pentru ca sunt uscate. Chiar daca arata ca un mici ghemuri de vata, ele fac minuni atunci cand sunt integrate intr-un buchet, gratie aspectului lor pufos. Merg foarte bine in combinatie cu mai sus amintita Amaralys sau cu trandafirii, atunci cand aceste flori sunt rosii.

Trandafirii

O veste buna pentru romantici este ca trandafirii nu sunt nici ei vulnerabili la inghet. Pe langa flori de bumbac, ei stau bine in buchet alaturi de scortisoara sau conuri de brad, de crini sau gerbera. Daca vreti sa impresionati persoana careia ii daruiti buchetul, puteti sa-i spuneti, de exemplu, ca atunci cand sunt pregatiti pentru iarna, trandafirii trebuie acoperiti daca temperatura scade mai mult de -12 grade Celsius.

Ranunculus

Foarte cautate pentru nunti, dar si pentru ocazii romantice, florile acestui soi au mai multe randuri de petale, care sunt aranjate asemenea unei rozete si colorate variat: albastru, portocaliu, roz, galben, rosu sau alb.

Cyclamen

La fel de variat este coloarata si aceasta planta, in nuante de roz, mov, rosu sau alb. Apare toamna tarziu si chiar daca o vedeti de regula in ghiveci, ea se poate integra de minune si intr-un buchet cochet.

Zambilele

Desi le asociem cu luna martie si cu Martisorul, aceste flori se gasesc usor si in sezonul rece, cand le incolteste bulbul. Stim cu totii cat de parfumate sunt si ce efect aromat pot avea intr-un aranjament floral.

Gerbera

O planta care isi are originile in Afriga de Sud si care arata ca o margareta. Florile ei pot ajunge de la 10 pana la 25 de centimetri in diametru şi au o gama variata de culori: galben, roz, violet, alb, crem, portocaliu sau rosu, fiind perfecte pentru un buchete de sine statator.

Brunia

Este o alta planta care infrunta cu bine frigul si care este folosita, de regula, ca floare secundara intr-un buchet, pentru a scoate in evidenta mai ales florile deschise la culoare.