Se apropie Ziua Indragostitilor, care e la fel in toata lumea. Si exista sansa sa te fi cuplat de curand sau sa te cuplezi in viitorul apropiat cu cineva care face parte dintr-o alta cultura decat a ta. Asa ca, atunci cand te gandesti sa cumperi flori de Sf Valentin, ar fi bine sa stii ce semnificatie au ele in diferite culturi ale lumii. Cine stie cu ce minuni te poti alege?

 

In Marea Britanie, de exemplu, crinii albi sunt asociati cu dimineata, in timp ce in Ungaria, florile cele mai potrivite pentru acest moment al zilei sunt trandafirii si crizantemele.

 

In Rusia, spre deosebire de Romania, florile sunt oferite in numere pare, pentru ca asta simbolizeaza bucuria, insa ar trebui evitat excesul de flori galbene, pentru ca simbolizeaza despartirea si sunt folosite la inmormantari. In Japonia, flori de inmormantare sunt crinii, florile de lotus sau cameliile, asa ca ai putea sa le eviti de Valentine’s Day; poti alege in schimb lavanda pentru aceasta ocazie, pentru ca in Hanakotoba, limbajul construit de japonezi in jurul florilor, ele aceasta floare este un simbol al fidelitatii.

 

In tarile musulmane (in afara de Egipt, unde florile nu sunt un cadou potrivit), un buchet de flori trebuie inmanat cu ambele maini sau cu mana dreapta, niciodata cu stanga. In lumea araba, florile albe sau deschise la culoare sunt oferite de obicei la nastere, cu ocazia logodnei si a casatoriei sau femeilor tinere.

 

In Germania, insa, florile albe sunt flori de inmormantare, asa ca mai bine te blindezi cu flori rosii daca iesi la o intalnire romantica cu cineva de origine germana, pentru ca, la fel ca in multe alte locuri ale lumii, pentru rosul semnifica dragostea. Tot in Germania, galbenul si portocaliul simbolizeaza bucuria de a trai, in timp ce rozul starneste emotii intime.

 

Italienii ascund la randul lor multe semnificatii in spatele florilor. De exemplu, un aranjament floral cu lalele galbene sau, in general, cu mult galben in el este asociat cu tradarea, insa poate insemna si lux, glorie sau succes. Un buchet de flori portocalii, in schimb, este potrivit petru zile de nastere si aniversari – portocaliul simbolizeaza bucura si fericirea si depasirea cu succes a unui obstacol important.

 

Florile roz, pe de alta parte, sunt marca tineretii si o expresie a noii iubiri; in Italia, ele sunt potrivite pentru nunti, de exemplu, si mai simbolizeaza si admiratia.  

 

In Asia, in general, nu sunt apreciate drept cadou florile in ghivechi, pentru ca simbolizeaza obligatia sau constrangerea. Sunt apreciate insa florile rosii. In Vietnam, de exemplu, daca ii oferi cuiva un singur trandafir, asta inseamna ca esti indragostit de acea persoana. In Coreea de Sud, insa, trandafirii au o incarcatura mai putin romantica: cand implinesti 20 de ani, primesti 20 de trandafiri rosii.

 

In Brazilia, in schimb, un buchet cu 12 trandafiri simbolizeaza pasiunea, iar o singura floare este oferita cu ocazii romantice, inainte de intalnire sau la finalul ei. In Grecia, daca se ofera doar trandafiri, neinsotiti de alte flori, acestia trebuie sa fie in numar par.

E important sa ai lucrurile astea in minte cand vrei sa oferi flori unor persoane din alte culturi, asa ca merita sa revii la ele inainte sa accesezi o florarie online.