Fiecare popor are traditii si obiceiuri care dainuiesc pana in ziua de astazi. In special cand vine vorba despre evenimente de natura religioasa, ies la iveala anumite superstitii si traditii. Unele sunt amuzante, unele nu sunt tocmai ,,religioase” sa spunem, unele chiar sunt de urmat, iar altele pot fi regasite la mai multe popoare. 

 

Superstitiile sunt cele care se intalnesc cel mai des cand vine vorba despre nunti, inmormantari, botezuri, adica evenimentele care au incarcatura emotionala foarte mare. Aceste superstitii au aparut din nevoia oamenilor de a gasi o explicatie pentru fenomenele pe care nu le intelegeau. 

 

Sa luam ca exemplu nuntile romanesti. Se spune ca daca ploua in ziua nuntii, mirii vor avea bani, iar daca va fi canicula si seceta, viitorii insuratei nu vor avea parte de prosperitate. Daca mireasa poarta margele sau perle in ziua nuntii, va plange toata casnicia, daca in buchet se vor regasi cale, e semn de despartire. Iar acestea sunt doar cateva dintre superstitiile specifice poporului nostru. 

 

Ca superstitii generale, pe care le intalnim la mai multe popoare, putem vorbi si despre interdicitia pentru mire de a vedea rochia de mireasa ori faptul ca mirii trebuie sa doarma separat in noaptea de dinaintea nuntii. 

 

Iar ca traditii imprumutate de la alte popoare, putem aminti si despre obiceiul de a avea ,,ceva nou, ceva vechi, ceva imprumutat si ceva albastru” la nunta. Aceasta traditie este originara din Anglia si se refera la a purta un obiect vechi, care sa reprezinte familia miresei, ceva nou pentru familia ce urmeaza a fi intemeiata, ceva imprumutat de la o femeie casatorita, pentru noroc si pentru a prelua din experientele ei din casnicie si ceva albastru pentru legatura dintre soti. 

 

Si pentru ca albastrul este mai greu de integrat in rochia de mireasa sau accesorii, ce ati spune despre buchete de mireasa cu flori albastre? Acestea arata superb si sunt potrivite pentru o nunta de vara. Va invitam sa cititi in continuare despre buchetele pe care vi le propunem! 

 

Buchetul De Mireasa "Perpetual Love" este ideal pentru miresele ce isi doresc un buchet alb cu o pata de culoare. Albul reprezinta speranta unui nou inceput, iubirea pura, iar albastru legatura indestructibila dintre soti. Este realizat din muscari, anemone, trandafiri albi si decorat cu dantela alba, pentru un plus de eleganta. 

 

 

Un buchet vesel si care cu siguranta o sa incante majoritatea invitatilor este Buchetul De Mireasa "Le Jardin Merveilleux". Acesta se remarca prin prospetime, prin jocul de culoare pe care il ofera si bineinteles prin miresmele imbietoare ale florilor. In plus, se potriveste foarte bine acestei perioade. 

 

 

Iar daca va doriti un buchet cu adevarat inedit, va recomandam Buchetul De Mireasa "Dignity". Este realizat din 99 muscari, decorat cu un material textil negru si cu o brosa superba, pentru un plus de eleganta. Daca va doriti sa iesiti in evidenta cu ajutorul buchetului, aceasta este cea mai buna alegere pe care o puteti face! 

 

 

Asadar, daca va doriti ceva albastru la nunta si nu stiti ce sa alegeti, va sugeram sa acordati atentie si acestor buchete!