Florile sunt cu siguranta cel mai intalnit cadou la nivel mondial, iar pe buna dreptate, frumusetea si naturaletea florilor sunt valori cu care nu ai cum sa dai gres atunci cand vrei sa faci o surpriza placuta persoanelor dragi.

In toate culturile pamantului, florile daruite au o semnficatie aparte. Totusi, in ziua de azi poti oferi si primi flori in mai multe variante decat clasicul buchet. Pe cand florile in ghiveci au fost unul dintre principalele trenduri in ultimii 5 ani, astazi multi sunt impresionati de modernele cutii cu flori dar si de uimitoarele combinati de trandafiri criogenati disponibili intr-o multitudine de culori si soiuri.

Trandafirii criogenati au aparut ca o solutie la viata scurta a florilor daruite

Oricat de frumos ar fi un buchet este evident ca in cateva zile sau saptamani se va ofili. Ei bine, printre cele cateva metode de conservare utilizate de floristi, criogenizarea (sau uscarea la rece) este una dintre cele mai des intalnite.

Florile pot astfe; sa sa fascineze oamenii si mai mult daca sunt oferite intr-o forma interesanta. Daca luam in calcul si oferirea unui trandafir criogenat, efectul va fi pe masura.

Cum se face criogenarea?

Criogenarea florilor se refera la uscarea lor la temperaturi foarte joase. In timpul acestui procedeu, trandafirii sunt amplasati in recipiente cu vacuum unde timp de cateva saptamani toate particulele de apa din petale sunt inlaturate. Ulterior, trandafirii sunt adusi treptat (tot in decursul mai multor zile) la temperatura camerei, obtinandu-se o conservare excelenta.

Cat tine un trandafir criogenat?

Frumusetea procedeului consta tocmai in durata de viata pe care aspectul trandafirului o dobandeste. Bineinteles, depinde foarte mult si de conditiile in care este tinut trandafirul criogenat, insa in unele cazuri acesta poate tine chiar si 25 de ani.

Florile criogenate pot fi oferite ca atare, insa procedeul criogenarii este din ce in ce mai intalnit in cazul buchetelor de mireasa. Nunta este unul dintre cele mai importante momente din viata, fiind normal sa iti doresti sa o imortalizezi cat poti de bine. Pe langa filmari, cadouri si albume foto, sa folosesti un buchet de nunta criogenat este o metoda excelenta de a pastra magia nuntii pentru ani intregi.

Buchetul miresei nu este singurul element al unei nunti unde te poti folosi de acest trend. Florile si petalele criogenate sunt de asemenea folosite pentru crearea de diferite aranjamente pentru mesele din sala de nunta, pentru domnisoarele de onoare sau chiar pentru decorarea tortului.

Trandafirii criogenati - O marca longeviva a celor mai frumoase sentimente

Poti considera acesti trandafiri un cadou ideal pentru oricine daca ceea ce vrei sa transmiti rezida tocmai in faptul ca sentimentele tale nu sunt trecatoare. Oamenii iubesc metaforele, in special cand vine vorba de apreciere sau romantism, iar un trandafir care tine ani intregi este un mod excelent de a exprima astfel de sentimente.

Daca trandafirii criogenati nu sunt tinuti in bataia directa a soarelui, nu sunt curatati cu solutii si nu stau in preajma unei umiditati excesive, acestia isi vor pastra frumusetea pentru foarte multi ani, fiind un cadou care le va aduce mereu aminte celor dragi de sentimentele tale si admiratia pe care le-o porti.