Florile sunt singurele lucruri pe care le ai la îndemână pentru  a transmite emoție sau pentru a impresiona o persoană chiar de la primul contact. Acestea sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri sub forma unor buchete de flori și aranjamente florale.

Ei bine, fiecare floare transmite un mesaj, iar în funcție de ocazie sau eveniment există diferite recomandări pentru ca florile să transmită mesajul potrivit.

Rămâi până la final și citește acest articol pentru a afla care sunt florile potrivite pentru fiecare eveniment important din viața unui om.

Flori potrivite pentru ziua de naștere

Ziua de naștere este un moment important din viața fiecărei persoane, dar și ocazia perfectă pentru a ne arăta sentimentele de iubire, recunoștință, apreciere și mulțumire. Atunci când vrei să dăruiești flori pentru aniversarea unei persoane speciale încearcă mai întâi să afli care sunt florile ei preferate, ce culori adoră, ce parfumuri prefera și ce tipuri de flori îndrăgește. Dacă nu reușești să faci asta, nu uita că poți alege florile de sezon.

Flori potrivite pentru nunta sau cununie civilă

Nunta sau cununia civilă reprezintă o etapă importantă din viața unui om, iar accentul se pune pe dragoste, eleganță și rafinament. Pentru astfel de evenimente poți alege un buchet format din flori nobile, precum orhideele sau trandafirii. Crinii, florile regale, reprezintă o altă opțiune perfectă pe care îi poți dărui miresei. De asemenea, pentru a ieși în evidență, alege un buchet care să fie alcătuit din florile preferate ale miresei, decorat elegant cu elemente reprezentative.

Flori potrivite pentru botez

Botezul este un eveniment care necesită atenție sporită oferită detaliilor. Pentru acesta trebuie să eviți florile cu parfum puternic pentru a nu deranja bebelusul. Puritatea evenimentului este sugerată de o cromatică specifică, astfel că poți alege flori albe precum crinii, freziile sau minirozele. Buchetele de flori pot fi accessorize cu elemente care să indice sexul bebelușului, ca de exemplu un ursulet albastru în miniatură dacă este băiețel sau o păpușă roz daca este fetițiă. Totodată, mai poți accesoriza buchetele de flori cu tulle și dantelă în nuanțe pastelate de roz, mov, lila sau albastru deschis,

Flori potrivite pentru înmormântări

Chiar dacă pierderea unei persoane dragi este un eveniment dureros, care aduce multă tristețe, sentimentul de respect pot fi exprimate cu ajutorul florilor. Garoafele, crinii, trandafirii, crizantemele sau calele sunt cele mai potrivite dintre ele. Acestea exprimă regretele într-un mod unic, arătând faptul că ești alături de familie. În acest caz, ține cont că florile trebuie să fie în număr par și acesta trebuie să conțină un mesaj de condoleanțe.

Indiferent de ocazie sau moment alege întotdeauna florile potrivite ținând cont de preferințe și tendințe