Halloween-ul este o sărbătoare care a luat amploare în ultimii ani, iar la noi în țară se sărbătorește cu diferite petreceri tematice la care participă din ce în ce mai mulți tineri. Anual, pe data de 31 octombrie oamenii se costumează și participă la tot felul felul de petreceri cu tematică specifică, precum dovleci, stafii, monștrii sau scheleti.

Citește acest articol pentru a afla cum să te pregătești pentru această sărbătoare.

Istoria Halloween-ului

Sărbătoarea de Halloween este atribuită americanilor, în ciuda faptului că originile ei sunt europene. Denumirea ei este prescurtarea  de la  “All-hallow-even Ing”, care înseamnă ziua tuturor sfinților. Sărbătoarea este considerată a fi păgână, însă a fost de curând acceptată de biserica catolică și protestantă pentru că, în aceste două culte, pe 1 noiembrie se sărbătorește ziua tuturor sfinților.

Cuvântul Halloween a fost folosit pentru prima dată în secolul al XVI-lea în Scoția.

Simbolistica Halloween-ului

Povestea spune că în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie, spiritele rele și bune, traversează granița dintre lumea noastră și cea de dincolo. În ciuda tuturor miturilor care s-au format de-a lungul timpului, sărbătoarea nu are deloc semnificații satanice.

Se pare că originile ei se regăsesc într-un festival celt, cunoscut sub denumirea de ”Samhain”. Acesta era organizat pe 31 octombrie și avea scopul de a strange recolte, de a decora casa și de a purta costume.

Dovleacul cu flori

Dovleacul este un simbol reprezentativ al sărbătorii, datorită legendei lui Jack o Lantern care se plimba pe drumul dintre Rai și Iad cu un felinar sub forma unui dovleac scobit care lumina. Astfel, dovleacul a devenit foarte popular și este nelipsit de la petrecerile de Halloween. În ultimul timp, dovlecii decorati cu flori au devenit un must have la petrecerile organizate între prieteni cu această ocazie. Printre cele mai folosite flori sunt calele, protea, ilex, hypericum, craspedia și eryngium, care pot crea o atmosferă înfricoșătoare, indiferent că sunt așezate sub formă de buchete de flori sau aranjamente florale. 

Astfel de aranjamente florale mizează pe forme cât mai diverse și spectaculoase și  pe culori pline de mister. Din punct de vedere cromatic, printre cele mai folosite culori sunt galben, roșu, negru, violet și portocaliu.

Aranjamentele florale specifice toamnei sunt nelipsite din casele oamenilor în acest sezon. Infrumuseteaza-ti locuința cu ocazia acestei sărbători și petrece pe cinste alături de oamenii dragi ție!