Oferirea unui buchet de flori inseamna respect, admiratie, iubire, multumire, onoare, dar probabil ca putini stiu care este adevarata semnificatie a fiecarei flori pe care o dai in dar. Pe langa frumusete si parfum floral, o floare are si o poveste impresionanta, pe care este bine sa o stii atunci cand alegi un buchet de flori.

 

Afla cele mai interesante semnificatii ale florilor pe care le oferi cel mai adesea in dar:

 

  1. Trandafirul = dragoste

De-a lungul timpului, trandafirii au fost in centrul multor povesti. Spre exemplu, in perioada zeilor si zeitelor, se spunea ca Afrodita i-a daruit fiului sau, Cupidon, pe langa arcul si tolba cu sageti, un trandafir, ceea ce ar putea semnifica victorie. De asemenea, tot in trecut, in perioada victoriana, trandafirul semnifica bunatate. Astazi, putem asocia trandafirul rosu cu dragoste, pasiune, dorinta, dar si puritate si inocenta, daca ne referim la trandafirul alb. Pentru ca sunt printre cele mai apreciate flori, multe florarii comercializeaza trandafiri criogenati, tocmai pentru a le pastra cat mai mult frumusetea.

 

  1. Floarea soarelui = adoratie

Legenda spune ca atunci cand spaniolii au ajuns in America, ei au crezut ca floarea soarelui a fost facuta din aur real. Desigur, acestia au gresit, de aici si zicala “bogatia falsa”.  Astazi, prin oferirea unui buchet de floarea soarelui ii transmiti persoanei cat de mult o indragesti si o adori.

 

  1. Hortensia = dragoste adevarata

Hortensia este floarea care isi are originea in Japonia si care aduna in frumusetea ei semnificatiile dragostei, gratitudinii, dar si iluminarii spirituale. Un buchet de hortensii este un dar excelent pentru a multumi persoanelor care te-au ajutat cu sufletul deschis.

  1. Bujorul = frumusete

Floarea de bujor, sora cu trandafirul, este asociata cel mai adesea cu frumusetea, feminitatea si vitalitatea. Bogata in petale si culori, floarea de bujor este deseori asociata cu frumusetea feminina, de aici si zicala “bujori in obrajori”. In povestile folclorice se spune ca bujorul este legat de Luna, intrucat se crede ca a fost creat de zeita Lunii, Selene,, pentru a reflecta pe timpul noptii razelei acesteia.

 

  1. Crizantema = vitalitate

Crizantema este cultivata in China de peste 3000 de ani, fiind supranumita “floarea Orientului” sau “floarea vietii”. Totodata, crizantema surprinde veselia si pofta de viata a oamenilor. De altfel, o veche zicala in China spune: “Daca vrei sa fii fericit toata viata, apuca-te sa cultivi crizanteme”. Pe de alta parte, crizantema de culoare alba semnifica necaz si este preferata in cazul inmormantarilor.

 

Asadar, atunci cand alegi un buchet de flori, este foarte important sa tii cont de semnificatia florilor si de ce transmite fiecare culoare aleasa. In felul acesta, buchetul de flori ales va fi si mai apreciat de femei. Aranjamentele florale de la Maison D`Or sunt inspirate din povestile si semnificatiile fiecarei specii de flori, astfel incat buchetul ales sa transmita ceea ce isi doreste clientul. Comanda flori online si transmite povestea florilor catre persoanele dragi tie.