Florile sunt perfecte pentru a fi daruite celor dragi in diverse ocazii. Oferite individual sau in completarea unui alt cadou, florile pot comunica mesajele potrivite sau, din contra, pot transmite semnale gresite, mai ales daca destinatarul este o persoana pe care nu o cunosti foarte bine. La fel de important precum tipul florilor si modul lor de prezentare este si maniera in care le oferi. Exista anumite reguli de eticheta care desavarsesc gestul acesta, iar ele sunt:

 

  1. Se ofera intotdeauna flori naturale

Nu te gandi ca este o idee mai buna sa achizitionezi flori artificiale pe care sa le daruiesti, pe motiv ca cele naturale se vor ofili la un moment dat. Florile de plastic nu sunt un cadou potrivit, mai ales ca acestea sunt asociate cu ceremoniile funerare. Un buchet de flori naturale are un farmac aparte, asa ca reprezinta un dar mult mai inspirat. Trandafirii criogenati pot fi si ei o alta alternativa ideala.

  1. Orice cadou este insotit de o floare

...sau de un intreg buchet. Indiferent de numarul lor, florile vor insoti, intotdeauna, orice alt cadou, in special daca destinatarul este o persoana de gen feminin. Desi este o regula pe care foarte multi o neglijeaza, ea se numara printre cele mai importante principii de eticheta cand vorbim despre modul in care se ofera florile.

 

  1. Niciodata nu se trimit flori parfumate la spital

Florile sunt un cadou potrivit chiar si in situatiile in care destinatarul este o persoana aflata in spital. In acest caz, nu se recomanda sa se ofere flori foarte parfumate si nici buchete voluminoase sau aranjamente foarte impunatoare, pentru ca spatiul poate fi destul de limitat intr-o rezerva din spital. In plus, florile trebuie sa fie cat mai usor de transportat de catre pacient.

 

  1. Buchetul se ofera cu cozile in jos

Observa cu atentie modul in care cineva iti ofera flori, pentru a vedea daca o face in mod corect; sunt acestea indreptate cu cozile in jos? Buchetul are o pozitie usor oblica? Ambalajul de plastic a fost inlaturat? Atunci ai de-a face cu o persoana care cunoaste regulile de eticheta in oferirea florilor!

 

  1. Numarul florilor conteaza

Gestul conteaza cu siguranta, dar la fel de mult conteaza si numarul florilor oferite. Desigur, nu ne referim aici la superstitiile legate de faptul ca ar trebui sa evitam sa oferim flori in numar par ci la faptul ca un singur fir se ofera doar persoanelor foarte aproapiate. Asadar, daca iti doresti sa gasesti un cadou care nu ii va fi oferit iubitei, sotiei, mamei sau surorii, atunci nu cumpara doar o singura floare!

 

  1. Florile trimise prin curier sunt mereu insotite de un mesaj

Florile genereaza aceeasi energie pozitiva, fie ca sunt oferite personal destinatarului, fie ca sunt transmise prin servicii de livrare flori Bucuresti. Si totusi, in cea de-a doua situatie, e esential ca acestea sa fie insotite de o felicitare cu mesaj!

 

  1. Florile se aleg in functie de semnificatia lor

In special in cazurile in care ai nevoie de un buchet de flori pentru o persoana pe care nu o cunosti foarte bine, indicat este sa alegi tipul florilor in functie de semnificatia pe care o au acestea. Ce anume vrei sa transmiti? Nu uita ca florile au propriul lor limbaj!