Oferim buchete de flori atunci cand ne dorim sa facem un cadou unei persoane speciale, tocmai pentru că florile transmit diverse mesaje. De multe ori, ele pot chiar sa tina locul cuvintelor pe care ne este teama sa le rostim. De la iubire, apreciere, recunostinta, pana la felicitari sau pareri de rau, toate aceste sentimente pot fi transmise la fel de autentic precum le simtim prin alegerea unor aranjamente florale potrivite.

  • Flori care soptesc “Te iubesc!”

   Florile pot transmite sentimentele de afectiune pe care le purtam pentru persoanele dragi. Trandafirii rosii sunt recunoscuti ca fiind florile ideale pentru indragostiti, insa simbolistica florilor trebuie privita mult mai in profunzime. Astfel, perfecte pentru a sopti doua cuvinte asa de speciale precum sunt “Te iubesc!” sunt, alaturi de trandafiri, orhideele, crinii si, in general, florile salbatice.

  Florile mai simple, precum garoafele si lalelele simbolizeaza, de asemenea, sentimentele de iubire.

 

  • Flori care ureaza “La multi ani!”

Ziua de nastere a unei persoane care ocupa un rol important in viata ta este o alta ocazie in care este potrivit sa oferi un buchet de flori. In aceste momente trebuie sa alegi flori care sa transmita vitalitate si optimism, doua dintre lucrurile de care avem nevoie pentru a trece prin viata.

   In acest caz, aranjamentele florale in culori care emana energie sunt ideale, asa ca opteaza pentru flori galbene si portocalii.

 

  • Florile care cer iertarea

O greseala pe care ai facut-o este pe jumatate iertata daca alegi un aranjament floral potrivit!

O a doua sansa sau un nou inceput pot fi obtinute prin oferirea unui buchet de flori persoanei fata de care am gresit. In acest caz, buchetul va fi alcatuit din margarete sau dalii. Ambele tipuri de flori sunt simboluri ale renasterii si ale loialitatii, emanand incredere, calm si sinceritate.

 

  • Florile care transmit apreciere

De multe ori nu gasim cuvintele potrivite prin care sa transmitem aprecierea fata de cineva drag, dar florile o pot face in locul nostru. Atunci cand persoanele iubite impartasesc cu noi succesele pe care le au, le putem transmite felicitarile noastre alegand un buchet de irisi in culori puternice, care transmite entuziasm si sustinere.

Gardenia este si ea un cadou potrivit pentru ocaziile in care vrem sa spunem “Felicitari!”.

 

  • Flori in loc de “Multumesc!”

Recunostinta este un alt sentiment care fi transpus cu usurinta prin intermediul florilor potrivite. Pentru a spune “Multumesc!” celei care ti-a fost alaturi in momentele mai mult sau mai putin placute ale vietii, putem alege trandafirii roz sau hortensia. Atat trandafirii cat si hortensiile transmit recunostinta, deci acele aranjamente florale care vor spune “Multumesc” le vor include de fiecare data!

 

  • Flori care spun “Condoleante!”

Din pacate, in viata oricaruia dintre noi exista si momente mai putin placute, cum ar fi pierderea unui om la care tinem. In aceste situatii deloc fericite, florile au un rol important, pentru ca transmit condoleante sincere. Garoafele, crinzantemele sau trandafirii albi sunt potrivite pentru aceste evenimente triste.