Trandafirii sunt recunoscuti, inca din cele mai vechi timpuri drept simbol al iubirii, fiind asociat cu sentimente profunde si sincere. De aceea, alegem adesea sa oferim buchete de trandafiri persoanei iubite, optand in general pentru trandafiri de culoare rosie. Totusi, aceste flori capata semnificatii diferite, in functie de cromatica, de numarul lor si de alte considerente.Haideti sa descoperim impreuna minunata poveste a trandafirilor! 

Simbolistica trandafirilor in functie de numarul lor

 Numarul trandafirilor contribuie la crearea unor semnificatii diferite, astfel ca fiecare fir adaugat in buchet poate schimba cursul povestii. Astfel, in functie de acest criteriu, putem stii ce anume sa alegem atunci cand ne dorim sa oferim aceste flori unei persoane pe care o indragim:

  • Un fir de trandafir daruit cuiva drag transmite dragostea la prima vedere, purtand cu el emotiile si entuziasmul unui nou inceput;

  • 5 fire de trandafir te vor ajuta sa spui “Te iubesc!” atunci cand nu iti gasesti cuvintele;\

  • 9 trandafiri vor spune, cu convingere “Ramai a mea pentru totdeauna!

  • 17 trandafiri sunt simbolul curajului de a rosti “Fii a mea!”

  • 25 de trandafiri vin ca dovada a prieteniei adevarate si sincere;

  • 35 de fire de trandafir vor indulci trei cuvinte care sunt greu de rostit: “Imi pare rau!”

  • 13 fire de trandafir transmit destinatarei mesajul ca este definitia perfectiunii;

  • 52 de trandafiri sunt ideali pentru a fi oferiti in ocaziile romantice, precum aniversarile relatiei.

  • 71 de fire reprezinta dragostea fara margini, neconditionata;

  • Un buchet format din 101 trandafiri insotesc cu succes una dintre cele mai importante intrebari din viata: ”Vrei sa fii sotia mea?”

Ce mesaj transmit trandafirii in functie de cromatica

Trandafirii sunt flori cu suflet; astfel, in functie de culoarea lor, acestia pot transmite sentimente diverse, de la iubirea profunda pana la prietenie sau teama de a nu pierde pe cineva drag.

Asadar, dintre toate celelalte tipuri de flori, buchetele de trandafiri rosii au puterea de a exprima cel mai bine sentimentele de dragoste pe care le purtam in suflet. Rosul este culoarea perfecta pentru a transpune, de asemenea, o puternica pasiune secreta, in cazul unei iubiri imposibile.

Teama de a nu pierde persoana iubita, care se transpune adesea in gelozie, se poate transmite, chiar si fara cuvinte oferind buchete de trandafiri galbeni. “Vreau sa fii doar a mea!” este mesajul ce se ascunde in spatele acestui gest.

Trandafirii albi sunt florile ideale pentru a-ti arata recunostinta fata de toti acei oameni minunati din viata ta, care ti-au oferit o mana de ajutor de fiecare data cand ai avut nevoie. Simbol al puritatii si al sinceritatii, acestia pot spune cuvinte precum: “Mi-e dor de tine!” sau “Esti un om minunat!”

Trandafirii de culoare roz sunt simbolul gratiei, marcand momentele de fericire intensa ale vietii. Acestia sunt perfecti pentru a felicita o proaspata mamica, o absolventa sau o colega.

 

Trandafiri imbobociti sau infloriti?

Dupa ce ai stabilit numarul si culoarea trandafirilor pe care vrei sa ii oferi, ia in considerare si stadiul lor de inflorire. Chiar daca nu te-ai fi gandit ca acesta este un criteriu care influenteaza mesajele pe care le poti transmite prin intermediul unor buchete de trandafiri, trebuie sa stii ca este destul de important in stabilirea unei semnificatii. Astfel, trandafirii imbobociti reprezinta puritate si iubire adolescentina, in timp ce cei infloriti sunt ideali pentru dragostea matura, soptind un sincer “Te iubesc ca la inceput!”.