Probabil cel mai des oferit cadou din lume, florile au fascinat dintotdeauna prin farmecul pe care il au. Chiar daca semnificatiile acestora variaza in functie de diferentele culturale, in intreaga lume florile sunt considerate cadouri extrem de apreciate.

Datorita frumusetii lor si a buneidispozitii pe care ne-o transmit, fiecare dintre noi am incercat, poate, de-a lungul timpul, sa pastram un buchet de flori pentru o perioada cat mai lunga in vaza noastra. Insa, odata cu progresul tehnologic care nu a ocolit nici piata florilor, producatorii au gasit metode mult mai bune de a pastra florile pentru ani in sir, altele decat cele care presupun metoda clasica de a le pastra intre filele unei carti.

Trandafiri criogenati - flori nemuritoare care rezista ani la rand

Daca, folosind tratamente speciale din comert sau trucuri pe care le aplicam pentru a mentine prospetimea florilor nu reusim sa impiedicam complet ofilirea acestora, criogenarea este o metoda care, intr-adevar, functioneaza in ceea ce priveste conservarea trandafirilor.

Liofizarea, asa cum se mai numeste criogenarea, presupune uscarea prin inghet a florilor. Acest proces implica doua etape: mai intai, este necesara indepartarea apei din petale, pastrandu-se in vid de gheata timp de aproximtiv 3 saptamani, iar mai apoi se realizeaza reconstituirea manuala a trandafirilor, pas care implica vopsirea petalelor si asamblarea florii de tuplina trandafirului.

In acest mod, acesti trandafiri criogenati isi vor pastra aspectul si textura unui trandafir natural si poate tine o viata daca se respecta cateva reguli simple in ingrijirea sa!

Cum se ingrijesc trandafirii criogenati

Pentru a te bucura de splendoarea caracteristica trandafirilor criogenati, trebuie sa stii cum se ingrijesc acestia:

 1. Alege trandafiri criogenati in cupola de sticla sau in cutii acrilice, pentru ca aceste tipuri de ambalaj le confera florilor protectia necesara impotriva depunerii prafumului. In plus, arata extrem de spectaculos!

 2. Poti indeparta praful de pe petalele trandafirilor nemuritori cu multa grija, folosind o carpa moale, uscata.

 3. Pozitioneaza trandafirii criogenati intr-o zona ferita de caldura. Nu este o idee buna sa ii asezi, de exemplu, in apropierea caloriferului din camera si nici in bataia directa a aparatului de climatizare.Fereste trandafirii criogenati de zonele umede, caci un astfel de climat nu le va fi deloc favorabil.

 4. Protejeaza aceste plante tinandu-le departe de lumina directa a soarelui.

Cat costa trandafirii criogenati

Am putea spune ca valoarea estetica pe care o au trandafirii nemuritori este de nepretuit, insa probabil ca tot ai fi curios sa stii ce buget ar trebui sa aloci pentru achizitionarea unui cadou atat de special.

In colectia noastra dedicata trandafirilor criogenati beneficiezi de o selectie ampla de trandafiri nemuritori in cupole, in cutii cartonate sau acrilice, ale caror preturi difera in functie de complexitatea aranjamentului si de numarul de trandafiri continuti.

Daca nu stii deja, Maison d'Or iti puna la dispozitie cea mai mare gama de trandafiri criogenati,

Acum ca ai aflat cat rezista poti cumpara unul