Nunta este unul dintre evenimentele despre care se spune ca sunt organizate doar o data in viata. Prin urmare, acesta trebuie sa fie deosebit si sa se desfasoare exact asa cum ai visat. Pe langa rochia de mireasa, locatia si atmosfera generala a evenimentului, nunta este o ocazie a carei unicitate denota din detalii. Florile de nunta sunt cele care necesita o atentie deosebita, iar alegerea lor poate fi o provocare pentru viitoarele mirese. Descopera in acest articol sfaturi utile despre cum anume sa alegi cele mai frumoase flori si aranjamente pentru ziua in care vei spune ”Da!”.

 

  1. Cum alegi buchetul de mireasa la care ai visat

 

Buchetul de mireasa este cel mai important accesoriu al tau, in ziua in care te casatoresti. In alegerea buchetului de mireasa vei tine cont, in primul rand, de personalitatea si de preferintele tale. Mai apoi, e necesar sa-ti adaptezi dorintele si in functie de tematica evenimentului, de locatie si de nota in care petrecerea se va desfasura.

De asemenea, trebuie sa ai grija la dimensiunea si la greutatea acestuia. Nu uita ca buchetul de mireasa este bijuteria pe care o vei purta aproape pe toata desfasurarea evenimentului, asa ca evita sa alegi un model foarte voluminos sau greu. La fel de bine poti lua in calcul si semnificatia florilor sau a cromaticii lor, dar poti sa iei o decizie si in corelatie cu sezonul in care nunta va avea loc. Probabil ca bugetul reprezinta un aspect care te preocupa in organizarea nuntii tale, iar florile de sezon sunt, de regula, mai accesibile ca pret. Iata cateva idei de buchete de mireasa, in functie de tematica evenimentului:

  • tematica casual: lalele albe sau galbene, hortensii, anemone

  • tematica romantica: trandafiri rosii, bujori

  • tematica rustica: flori de vara, maci, musetel

  • tematica eleganta: cale, trandafiri roz pal, orhidee

 

  1. Aranjamentele florale pentru mese

 

 

La un eveniment asa de important, florile nu pot lipsi nici de pe mesele invitatilor si nici din decorul salii. Astfel, va fi nevoie sa apelezi la un serviciu de livrare flori prin intermediul caruia vei putea primi aranjamentele pentru masa si pentru aranjarea salii. La fel ca si in cazul buchetului de mireasa, foarte important este sa tii cont de conceptul in jurul caruia este construit evenimentul. Totodata, un aspect deloc de neglijat este dimensiunea acestor aranjamente. Evita aranjamentele foarte impunatoare si voluminoasa, pentru ca risti ca acestea sa ocupe o buna parte din spatiul disponibil pe mese si sa produca disconfort vizual invitatilor.

 

  1. Cum alegi buchetul nasei

 

Buchetul nasei este aproape la fel de important precum cel al miresei. Ca regula generala, acesta trebuie ales tinand cont de semnificatia florilor, precum si de culorile lor. De asemenea, deseori buchetul de nasa este in constrast cromatic cu cel al miresei, tocmai pentru a le diferentia.

Pentru buchetul nasei alege flori care reprezinta valori precum intelepciunea, maturitatea, sinceritatea si eleganta.

  1. Cum alegi buchetele domnisoarelor de onoare

 

 

Domnisoarele de onoare au un rol important in cadrul unei nunti. La randul lor, vor avea si ele buchete, special concepute. Iti recomandam sa alegi flori mai simple pentru buchetele lor, care sa nu eclipseze, nici din punct de vedere cromatic si nici din punct de vedere al marimii, buchetul de mireasa. Eventual, te poti consulta cu domnisoarele de onoare in alegerea celor mai potrivite buchete pentru ele.

 

  1. Cum alegi cocardele pentru invitati

 

Cocardele se numara si ele pe lista accesoriilor esentiale pentru nunti. Acestea sunt, de fapt, flori care se prind in pieptul domnilor si care accesorizeaza incheietura mainilor doamnelor care participa la eveniment. Si de aceasta data, sfatul nostru este sa alegi ceva simplu, dar de efect, care sa nu ii incomodeze in niciun fel pe purtatori.