Cununia civila este evenimentul care, in cele mai multe dintre cazuri, se petrece inaintea ceremoniei religioase de casatorie. Atestand, din punct de vedere legal, relatia dintre doi parteneri, cununia civila reprezinta o ocazie in care, probabil, ca ti-i doresti aproape pe toti cei dragi. Astfel, pentru ei, dar si pentru voi, este important ca acest eveniment sa se desfasoare impecabil. Pentru a organiza momentul cununiei civile, iti spunem cele 11+ detalii esentiale pe care trebuie sa le stii!

Tinuta pentru cununia civila: sfaturi si reguli de stil

Cununia civila este una dintre ocaziile in care se impune o tinuta impecabila. Prin urmare, ne-am gandit ca ti-ar fi utile cateva sfaturi si reguli de stil pentru a-ti alege outfitul!

  1. Rochia pe care o alegi trebuie sa fie o rochie scurta. De ce? In primul rand, pentru ca, de cele mai multe ori, acest eveniment are loc pe parcursul zilei, dar mai ales pentru ca o rochie scurta este si mai lejera, permitandu-ti sa dansezi intreaga petrecere!

  2. Daca iti doresti o tinuta mai deosebite, atunci iti sugeram sa porti o salopeta, optand, de asemenea, pentru o lungime care sa iti ofere libertate de miscare. 

  3. Pantofii vor fi si ei comozi, insa nu iti fie teama sa alegi incaltamintea cu toc. Nu doar ca acestea iti va alungi silueta, dar iti va conferi, totodata, o alura foarte feminina!

  4. Machiajul este un alt capitol la care trebuie pastrezi simplitatea alegerilor. Nu pierde din vedere faptul ca vorbim despre un eveniment de zi, deci este indicat ca make-up-ul sa fie realizat intr-o maniera cat mai naturala. 

  5. Coafura pentru cununia civila reprezinta, de asemenea, un aspect de care trebuie sa te preocupi. Desi ai o paleta foarte variata de optiuni, iti recomandam sa urmezi tendintele atemporale in materie de coafuri de nunta si sa alegi o coafura lejera, accesorizata cu flori.

  6. Cel mai important accesoriu care iti completeaza tinuta in ziua cununiei civile este buchetul. Alege din colectia noastra de buchete de flori produsul preferat!

Informatii de ordin administrativ: acte necesare pentru cununia civila

In procesul de organizare a cununiei civile, va fi necesar sa te ocupi si de rezolvarea anumitor responsabilitati de ordin administrativ. Concret, iata ce este nevoie sa stii pentru a nu intampina niciun fel de impediment, din punct de vedere al formalitatilor care se impun in aceasta situatie:

  1. Cununia civila se poate desfasura doar pe baza unei programari la primarie. Ulterior, data stabilita este confirmata prin depunerea declaratiei de casatorie si a certificatului medical prenuptial.

  2. In termen de minim 10 zile si maxim 14 zile de la data depunerii documentelor mentionate anterior, poate avea loc evenimentul.

  3. Certificatul prenuptial este valabil 14 zile de la emiterea sa din partea medicului de familie, sau de cinicile medicale private, in urma analizelor care se impun. 

  4. Declaratie de casatorie va fi completata in prezenta ambilor soti si a ofiterului de stare civila. 

  5. In cadrul ceremoniei de oficializare a relatiei este necesara prezenta a doi martori de casatorie.