Felicitari! Tocmai ce ai primit ”jobul” de domnisoara de onoare, deci trebuie sa stii ca iti revine un rol foarte important, atat inainte de nunta cat si in cadrul evenimentului! Daca nu ai mai fost pana acum in aceasta ipostaza, este necesar sa afli care sunt principalele tale responsabilitati. De asemenea, la fel de importate sunt si regulile de eticheta si conventiile de stil care vin la pachet cu statutul de domnisoara de onoare. Descopera-le pe toate acestea in mini-ghidul pe care ti l-am pregatit.

Ce face o domnisoara de onoare. Top 3 responsabilitati

Sursa: https://c1.staticflickr.com/2/1458/25909091612_86422c9b0c_b.jpg

Asa cum spuneam, atributiile unei domnisoare de onoare incep chiar din momentul in care a fost desemnata cu acest statut. Contrar parerilor, o domnisoara de onoare nu isi intra rol doar la nunta, ci chiar inainte de marele eveniment. Iata care sunt cele mai importante 3 responsabilitati ale sale:

#1. Organizarea petrecerii burlacitelor

O domnisoara de onoare are de indeplinit una dintre cele mai placute sarcini de dinaintea unei nunti, respectiv organizarea petrecerii burlacitelor. De fapt, toate domnisoarele de onoare desemnate vor complota pentru planificarea unei astfel de surprize dedicate viitoarei miresei. Acestea aleg locatia in care se va desfasura petrecerea, dar si modalitatile de distractie.

De asemenea, se obisnuieste ca ele sa isi insuseasca, partial sau integral, costurile aferente acestui party.

#2. Consilierea miresei in alegerile importante

O alta responsabilitate care ii revine unei domnisoare de onoare consta in consilierea miresei in alegerile importante pe care aceasta le are de facut. De exemplu, domnisoarele de onoare pot fi prezente la probele pentru rochia de mireasa, se pot implica in alegerea invitatiilor sau chiar si a locatiei, precum si in selectionarea aranjamentelor florale. In acelasi timp, domnisoarele de onoare sunt cele care pot prelua anumite sarcini ale viitorilor miri.

#3. Prezenta activa la eveniment

Domnisoarele de onoare sunt recunoscute pentru prezenta activa pe care o au in cadrul nuntilor. Acestea sunt responsabile de primirea invitatilor si de punerea in practica a diverselor traditii care se mai pastreaza, de cele mai multe ori, chiar si la nuntile moderne. In plus, o domnisoara de onoare poate participa chiar si la coordonarea evenimentului, in scopul de a usura efortul mirilor.

Cum alegi tinuta si accesoriile pentru o domnisoara de onoare. 5 reguli de stil

Sursa: https://c1.staticflickr.com/8/7546/15721070587_820f4eaaa9_b.jpg

Din ghidul domnisoarei de onoare ”cu acte in regula” nu pot lipsi nici conventiile referitoare la tinuta si la alegerea accesoriilor. Astfel, iti prezentam 5 reguli esentiale de stil pentru a nu da gres cand esti domnisoara de onoare!

1. Rochia de domnisoara de onoare se alege in functie de dorintele acesteia, dar si in functie de preferintele miresei. O greseala majora consta in alegerea unei rochii de domnisoara de onoare de culoare alba!

2. Lungimea rochiei de domnisoara de onoare nu va fi niciodata ostentativa. De regula, pentru un plus de eleganta, se opteaza adesea pentru rochii lungi. Cu toate acestea, nu sunt de evitat nici rochiile midi sau chiar scurte, atata timp pastreaza o alura decenta.

3. O domnisoara de onoare trebuie sa aiba o atitudine pozitiva, chiar joviala, dar actiunile sau look-ul sau nu vor pune intr-o lumina nefavorabila mireasa. Sa nu uitam ca nunta este o ocazie in care aceasta in care mireasa ar trebui sa capteze mare parte din atentia celor invitati!

4. Unul dintre accesoriile domnisoarei de onoare va fi buchetul. Un buchet pentru domnisoarele de onoare are o dimensiune mai redusa decat cel al miresei sau al nasei si se realizeaza, de cele mai multe ori, in nuante diferite fata de acestea.

5. Orice domnisoara de onoare isi va alege cu atentie ”complicii” care o vor ajuta sa isi duca la indeplinire, cu succes, misiunea ce le-a fost atribuita. Pentru organizarea unei nunti de vis, domnisoarele de onoare, dar si mirii si nasii, au incredere in serviciul de livrare flori de la Maisondor.ro!