Dintre toate tipuri de flori care exista, cele mai potrivite pentru decorarea casei sunt florile curgatoare. Aceste flori curgatoare ofera un efect vizual inedit si infrumuseteaza terasa locuintei sau balconul. In plus, nu sunt deloc pretentioase si, deoarece se intretin usor, poti sa incepi chiar acum sa comanzi flori online care se pot planta in ghivece si jardiniere!

Vorbim astazi despre cele mai populare 7 flori curgatoare, superbe accesorii de decor pentru casa ta!

 

  1. Flori curgatoare iubitoare de apa: Petuniile

https://cdn.pixabay.com/photo/2017/06/15/20/19/flowers-2406621_960_720.jpg

 

Cu siguranta ca ai auzit despre petunii, pentru ca ele se numara printre cele mai comune flori curgatoare. Deoarece sunt disponibile intr-o varietate de culori, amenajarea balconului si a terasei va deveni mult mai simpla, intrucat vor exista optiuni cromatice pe placul tuturor.

Petuniile sunt acele flori curgatoare care ”nu se supara” daca nu le uzi in fiecare zi; desi este indicat sa nu uiti sa le oferi destula apa, le poti uda si o data la doua zile. Micul lor dezavantaj este ca pot fi extrem de usor doborate de vant, ploi sau ger.

 

  1. Flori curgatoare sofisticate: Begoniile

https://cdn.pixabay.com/photo/2018/07/18/21/52/begonia-3547441_960_720.jpg

 

Iti doresti sa creezi un concept mai sofisticat pentru designul balconului sau al terasei tale? Nimic mai simplu! Alege cele mai elegante flori curgatoare: begoniile! Impunatoare prin bogatia inflorescentei, begonia este o planta curgatoare care iubeste apa in exces dar nu si razele directe ale soarelui. Un mic secret pentru a ingriji asa cum trebuie aceste flori curgatoare: pulverizeaza-le solul dimineata si seara, pentru a mentine constant umiditatea acestuia!

 

  1. Flori curgatoare iubitoare de umbra: Fuchsia Hybrida

https://cdn.pixabay.com/photo/2017/09/21/17/28/flower-2772605_960_720.jpg

 

O floare curgatoare mai putin intalnita, dar extrem de cuceritoare este Fuchsia Hybrida. Aceasta se prezinta sub forma unui arbust ornamental si este colorata in alb, roz, ori in tonuri de violet si lila. Desi este o planta exotica, care isi gaseste originea in America de Sud, aceasta starneste un paradox: adora umbra! Mai mult decat atat, daca ai fi crezut ca rezista fara apa, ei bine, trebuie sa iti spunem ca, la fel ca begoniile, solul acesteia necesita sa fie umedit in permanenta.

 

  1. Flori curgatoare pentru amenajarile rustice: Muscatele

https://cdn.pixabay.com/photo/2013/11/04/19/02/red-205385_960_720.jpg

 

Spatiile exterioare pot fi infrumusetate pastrand o abordare rustica folosind una dintre cele mai cunoscute flori curgatoare: muscatele! Acestea se regasesc adesea pe pervazurile caselor, pe balcoane si chiar in gradina, fiind plante decorative cu un farmec care pare sa nu paleasca niciodata. Pentru a te rasplati cu vitalitatea sa, trebuie sa ai grija ca muscata sa fie asezata in lumina natural.

 

  1. Flori curgatoare rezistente: Panselutele

 

https://cdn.pixabay.com/photo/2018/05/14/20/56/pansy-3401542_960_720.jpg

 

Panselutele curgatoare, denumite Viola hybrida ”White” sunt alegerea perfecta pentru a-ti decora exteriorul casei daca nu ai foarte mult timp la dispozitie sa te ocupi de ingrijirea plantelor. Aceste flori curgatoare rezista pentru un timp indelungat, fiind destul de rezistente chiar si in conditii meteorologice mai putin favorabile. Ele nu au nevoie nici de foarta multa apa, de aceea te sfatuim sa le plantezi in ghivece cu gauri de scurgere, pentru a se elimina surprusul de apa.

 

  1. Flori curgatoare in ghiveci: Calibrachoa

 

https://pixabay.com/en/calibrachoa-ornamental-plant-2715634/

 

Calibrochoa este o floare curgatoare foarte asemanatoare cu petuniile. De fapt, la fel ca si acestea, aceasta planta iubeste lumina si apa, acestea reprezentand cele mai importante doua ”ingrediente” care ii asigura o inflorescenta superba. Ca un mic sfat pentru a te bucura cat mai mult de cromatica intensa a florii Calobrachoa, fereste-o de soare in zilele toride de vara, pentru a evita decolorarea sa.

  1. Flori curgatoare spectaculoase: Fuchsia

 

https://cdn.pixabay.com/photo/2018/05/08/20/27/fuchsia-3383825_960_720.jpg

 

Asa cum sugerea si denumirea, Fuchsia este planta care se impune din punct de vedere cromatic si care, mai mult decat sigur, va capta atentia tuturor celor care iti vor privi terasa sau balconul. In functie de soi, florile nu sut doar violet, ci pot capata tente de roz aprins sau roz pal sau chiar negru. Alege un spatiu semiumbros pentru a aseza Fuchsia si planteaz-o intr-un ghiveci cu baza perforata.

 

Pentru ca aceste flori curgatoare te vor cuceri cu siguranta, iti prezentam un clip in care poti vedea pasii necesari pentru a face chiar tu un aranjament deosebit din plante curgatoare!