Ce-ai spune daca ai afla ca exista flori nemuritoare care nu se ofilesc niciodata? Este vorba despre trandafirii criogenati, care reprezinta un nou trend in materie de cadouri florale. Acestia sunt fascinanti nu doar prin modul in care arata, dar si prin prisma modului in care sunt obtinuti.

Descoperim impreuna in acest articol secretele enigmaticilor trandafiri criogenati!

 



Cum se obtin trandafirii criogenati

Din fericire pentru noi, toti cei care iubim florile, cei mai priceputi designeri din domeniu au reusit sa gaseasca solutia prin care acestea sa ne bucure chiar si o viata intreaga! Daca nu vrei ca persoana iubita sa resimta melancolia primei petale cazute din buchetul oferit de tine, atunci ar trebui sa alegi florile nemuritoare. De departe cele mai deosebite si cele mai elegante flori nemuritoare sunt trandafirii criogenati, care ne fascineaza nu doar prin modul inedit in care se pastreaza intacti zeci de ani in sir, dar si prin procedeele prin care se obtin.

Astfel, secretul acestora consta in procesul denumit, intuitiv, criogenare. Acesta presupune ca trandafirii sa fie inghetati la temperaturi mai mici de -30 de grade (dar care nu scad sub -50!), timp de aproximativ 24 de ore. Urmatoarea etapa presupune extragerea sevei din tulpinile florilor, pas urmat de depozitarea trandafirilor, timp de 4 saptamani, la temperaturi care cresc, treptat. In acest mod, trandafirii se pot pastra chiar si 25 de ani, fara sa isi piarda din intensitatea culorii. Ei isi pastreaza aspectul natural in tot acest timp, asa ca este imposibil sa nu te lasi vrajit de farmecul lor!


Cum se intretin florile nemuritoare

Un alt motiv pentru care sa iubesti florile nemuritoare se refera la facilitatea intretinerii lor. Trandafirii criogenati nu necesita sa fie udati si nici nu au nevoie de atentie speciala, spre deosebire de cei naturali. Singurele sfaturi pe care trebuie sa le urmezi daca vrei sa te bucuri de splendoarea lor pentru o perioada cat mai lunga de timp este sa ii tii departe de sursele puternice de lumina si de caldura. Ei reprezinta un accesoriu minunat de decor pentru casa ta, insa nu ii aseza in apropierea caloriferului sau pe pervazul ferestrei!  

Daca trandafirul este asezat intr-o cupola de sticla detasabila, poti avea grija de frumusetea sa indepartand gentil, din cand in cand, praful de pe petalele sale.

Trandafirii criogenati - avantaje

Trandafirii criogenati au un farmec aparte, fapt care ii transforma intr-un cadou cu totul si cu totul deosebit. E foarte important sa faci un dar care sa dureze in ciuda trecerii timpului, iar trandafirii nemuritori sunt ideali pentru a crea amintiri care nu merita sa se piarda. Asadar, pe langa ingrijirea facila, aspectul natural si frumusetea atipica pe care o au, trandafirii criogenati se pot remarca fata de alte tipuri de flori si prin modul in care sunt daruiti. De exemplu, poti alege un trandafir criogenat asezat in cupole de sticla, in cutii acrilice sau in cutii clasice, din carton stilizat. In plus, paleta de culori este mult mai diversificata in cazul in care optezi pentru un trandafir nemuritor, deoarece, in timpul procesului de criogenare, acestia pot fi colorati dupa preferinte, fara sa-si piarda din naturalete.


Flori nemuritoare: pret

Esti curios sa aflii ce pret au aceste flori nemuritoare? Te invitam sa descoperi colectia noastra de trandafiri criogenati, unde vei regasi atat flori in cutii acrilice, in cutii simple, dar si in cupole de sticle. Cat despre culori sau despre numarul de trandafiri ai, de asemenea, o varietate de optiuni.