Folosim florile pentru aspectul lor si le indragim pentru ca reprezinta cadouri minunate, fie ca vorbim de buchete de flori sau de alte tipuri de aranjamente, transmitandu-ne un cumul de energii pozitive. De fapt, specialistii in Feng Shui sunt de parere ca plantele pot face mult mai mult decat atat, influentand chiar anumite aspecte ale vietii noastre. Ai auzit de planta banilor, cea care, pozitionata corespunzator in casa ta, iti poate aduce prosperitatea financiara?

Care este planta banilor

Planta banilor nu este nimic mai mult decat o planta decorativa, cu frunze suculente, colorate intr-o nuanta vibranta de verde. Magia sa consta, de fapt, in puterea care i-a fost asociata de catre adeptii artei Feng Shui, care spun ca Arborele de Jad, caci despre el este vorba, atrage bunastarea financiara. De fapt, culoarea sa este asociata cu jadul, piatra pretioasa al carui nume l-a si imprumutat.

Cunscuta si drept Crassula ovata, planta banilor reprezinta un cadou ideal pentru nunta si poate fi oferit si drept dar de casa noua, deoarece se spune ca aduce viitorilor miri si locuitorilor casei confortul unei vieti lipsite de griji.

 

Planta banilor in Feng Shui

Pentru a te bucura de efectele benefice pe care planta banilor le poate oferi conteaza pozitionarea acesteia in locuinta ta. Specialistii recomanda ca aceasta sa fie asezata in centrul bunastarii, tocmai pentru a spori energia care genereaza abundenta. Copacul cu bani nu trebuie asezat in dormitor, deoarece interfereaza cu zona dragostei. De asemenea, evita sa il pui in baie, locul care este considerat sanctuarul de relaxare al casei.

Cum se ingrijeste planta banilor

Planta banilor iti poate impartasi puterile sale magice pentru tot restul vietii, deoarece este una dintre cele mai longevive plante. De aceea, este necesar sa cunosti cateva reguli pentru a o ingriji corespunzator.

In primul rand, este important sa stii ca aceasta este o planta care iubeste lumina, motiv pentru care este indicat sa o pozitionezi pe pervarzul unei ferestre sau in balcon. De fapt, ar fi ideal daca ai aseza-o astfel incat sa fie orientata spre est. Totusi, ai grija ca in sezonul cald, in special vara, cand temperaturile sunt extrem de puternice, sa o feresti de razele directe ale soarelui.

De asemenea, tine cont ca este o planta care prefera locurile uscate in defavoarea spatiilor unde umiditatea este crescuta. Desi se adapteaza destul de usor la orice tip de mediu, s-ar putea ca planta sa aiba nevoie de aclimatizare atunci cand ajunge in casa ta. In aceasta perioada, este esential sa o uzi constant, prin absorbtie (adaugand apa in tavita ghiveciului si nu direct pe solul in care planta se afla).

Pentru a-i infrumuseta designul dar si pentru a o regenera, ii poti scurta ramurile.

 

Noi credem ca plantele emana pozitivitate indiferent de tipul lor. Noi cream cu pasiune buchete de flori si aranjamente cu trandafiri criogenati sau cu flori proaspete, pe care ti le livram prin curieri proprii si care speram ca iti vor aduce zambetul pe buze! De asemenea, te invitam sa descoperi si colectiile noastre de cutii cu flori!