Florile din apartament indeplinesc numeroase roluri atunci cand sunt asezate in locuinta ta. Ele infrumuseteaza spatiul intr-o maniera in care niciun alt obiect de decor nu o va putea face vreodata si improspateaza aerul, pastrand o atmosfera benefica mentinerii starii de sanatate. Nu multi stiu insa ca sunt foarte multe plante de apartament care aduc noroc.

Vrei sa te bucuri si tu de acest efect pe care il au florile? Afla ce plante ar trebui sa alegi!

Plante de apartament care aduc noroc in casa

  1. Bambusul

Bambusul sau Dracaena Sanderiana este planta pe care trebuie sa o ai in casa ta daca iti doresti sa aduci in casa ta energiile pozitive care atrag prosperitatea, norocul in dragoste si sanatatea. Numarul ideal de tulpini de bambus aducatoare de noroc este de 21, care simbolizeaza ideea de binecuvantare. Nu degeaba aceasta planta este supranumita in anumite culturi ”lucky bamboo”!

 

  1. Orhideea

Dincolo de faptul ca orhideea este o planta extrem de eleganta, ale caror flori par pictate de cel mai iscusit artist, aceasta are si alte efecte benefice pentru locuitorii casei. Orhideea este una dintre acele plante de apartament care aduc noroc si armonie, deoarece stimuleaza rabdarea si consolideaza relatiile de iubire si de convietuire ale celor din casa.

 

  1. Crizantema

Conform principiilor Feng Shui, crizantemele sunt flori care aduc fericirea si care capteaza toate energiile necesare unei vieti fara griji. Aceste efecte benefice se manifesta in special in cazul in care este vorba despre crizanteme galbene si despre care se crede ca au energie yang. De pe site-ul nostru poti comanda crizanteme in orice culoare iti doresti, aranjate in cutii cu flori ideale pentru a decora casa pe post de accesorii foarte elegante sau in buchete de flori ce pot fi puse in glastra!

 

  1. Cordiline

Inca de cele mai vechi timpuri se credea ca aceasta planta are puteri magice. Nu doar ca frunzele sale colorate intr-o nuanta eleganta de rosu transmit o energie vibranta, dar se crede ca doua astfel de plante pozitionate in apartamentul tau iti vor dubla norocul. In plus, daca vrei sa iti intalnesti marea dragoste, ar trebui sa achizitionezi cat mai repede o astdel de planta!

Plante care aduc ghinion in casa

Stiai ca exista, pe de alta parte, si plante care aduc ghinion daca sunt tinute in locuinta ta?

Limba Soacrei, sau Dieffenbachia, dupa denumirea sa stiintifica este in capul listei cu plante care aduc ghinion in casa. Superstitiosii sunt de parere ca Limba Soacrei aduce doar evenimente nefaste in viata celor care o pastreaza in casa lor. Mai mult decat atat, este considerata o planta toxica pentru sanatate deoarece tulpina sa contine o substanta otravitoare.

Cactusul este si el considerat drept una dintre acele plante care aduc ghinion in casa. Se crede ca acesta atrage ca un magnet energiile negative, in special in cazul in care in locuitnta sta o fata necesatorita, care, din cauza acestei plante, risca sa nu-si intalneasca niciodata partenerul ideal!