Fie ca vorbim de ziua aniversara a unei persoane dragi sau pur si simplu doresti sa impresionezi printr-un gest remarcabil fara un motiv anume, buchetele de flori reprezinta intotdeauna un cadou plin de insemnatate. Alegerea buchetului de flori potrivit este de obicei o alegere dificila. Ne bucuram insa de faptul ca in natura exista o varietate nelimitata de flori disponibile pentru a crea buchetul perfect. 

 

Un buchet de flori de exceptie necesita creativitate si cunostinte despre combinarea diferitelor soiuri de flori, pentru ca in final sa rezulte cadoul perfect, ce bucura privirea si umple inima tuturor cu o aroma magica. 

 

Am enumerat mai jos cateva dintre florile folosite in mod obisnuit pentru crearea unui buchet de flori minunat: 



Narcisele

Datorita frumusetii lor de neegalat, narcisele se afla in topul florilor folosite pentru realizarea unui buchet si sunt printre cele mai populare flori de primavara. Exista peste 1000 de varietati de narcise ce se intrec in frumusete si parfum. Acestea sunt asociate cu renasterea si sunt considerare florile prieteniei. Narcisa galbena este luminoasa, plina de viata si vioiciune. 

 

Trandafirii

Trandafirul, simbolul frumusetii, este cea mai comuna floare folosita in realizarea buchetelor. Un aspect interesant in ceea ce priveste trandafirii este faptul ca fiecare culoare din paleta acestora are anumite semnificatii care faciliteaza exprimarea sentimentelor. De exemplu, buchetul de trandafiri rosii este perfect pentru marturisirea dragostei, in timp ce buchetul de trandafiri galbeni transmite prietenie. 

 

Gerbera 

Gerbera este disponibila intr-o gama variata de culori care transmit energie si optimism. Culorile au semnificatii diferite, la fel ca si in cazul trandafirului. Culoarea roz semnifica prietenie si apreciere, pe cand culoare rosie este atribuita vitalitatii. Unele specii ale gerberei au o caracteristica deosebita - o floare poate avea petale de culori diferite. 

 

Orhideea

Oamenii sunt extrem de fascinati de frumusetea orhideei, tocmai de aceea sunt utilizate in mod constant in crearea buchetelor. Aceasta impresioneaza prin parfumul dulce, culorile delicate si simetria perfecta. Mai este numita si floarea iubirii, alcatuind buchetul perfect pentru orice eveniment, fie aniversare, botez sau nunta. 

 

Bujorul 

Buchetele realizate din bujori sunt modalitatea perfecta de a va exprima sentimentele intr-un mod unic. Este cu siguranta cea mai iubita floare a sfarsitului de primavara. Bujorul a fost cultivat initial doar de elitele sociale, fiind astfel un simbol al prosperitatii si norocului. Se spune ca buchetul miresei ar trebui sa contina o floare de bujor, pentru o casnicie fericita si bunastare materiala. 






Combinarea diferitelor soiuri de flori pentru realizarea buchetelor este in definitiv o arta! Designerii Maison d`Or lucreaza cu maiestrie si trec peste barierele normalitatii atunci cand vorbim de coloristica buchetelor, forma deosebita si materiale de calitate folosite la ambalare. Totul pentru ca in final sa-ti livram buchete de flori spectaculoase! P.S. Bucuria e din partea casei!