Data de 8 martie este cunoscută în lumea întreagă drept Ziua Internațională a Femeii.

O legendă veche spune că Adam iubea atât de mult femeia pe care Dumnezeu i-a dăruit-o, încât i-a cerut Evei să aleagă o zi din an pentru a o sărbători și pentru a îi arăta cât de mult o iubește. Aceasta a ales ziua de 7 martie, apoi s-a dus să-și caute o nouă frunză. Ea nu s-a întors până pe data de 8 martie, iar Adam i-a spus ”Nu fii tristă, frunza asta e perfectă pentru tine! Ce e drept, într-o săptămână sunt 7 zile, dar nu sunt de ajuns ca să îți pot spune cât te iubesc. Numărul 8 e simbol al infinitului, așa că mai bine te sărbătoresc azi!”. De atunci, ziua de 8 martie a devenit Ziua Femeii.

În funcție de relația cu persoana care primește florile, poți alege să oferi lalele, narcise, trandafiri, orhidee, frezii sau crizanteme. Fiecare floare are o semnificație specială, pe care o vei afla citind acest articol.

Flori de 8 martie pentru mama

  • Azaleea – datorită culorii sale roz este considerată o plantă simbolică de Ziua Mamei. În acest caz, poți oferi o floare de azaleea în ghiveci care poate fi cultivată în casă, dar și în grădină.

  • Trandafirul – floarea care se oferă cu orice ocazie, trandafirul este adesea asociat cu maternitatea, în special în nuanțe blânde, precum galben, roz și alb. În mitologia greacă trandafirii erau flori sacre pentru zeița Isis -  semnificația mamei ideale.

  • Liliacul – este floarea care semnifică iubirea infinită, iubirea care există între mamă și copil.

Flori de 8 martie pentru soție sau iubită

  • Trandafirii albi - semnifică dragostea pură și un nou început, așa că ar putea fi cadoul perfect dacă te afli în primele etape ale unei relații sau în  primii ani de căsnicie.

  • Orhideele -  sunt simboluri ale iubirii, fiind o floare elegantă ce simbolizează dragostea perfectă.

  • Narcisele -  semnifică renașterea și un nou început. Fiind una dintre primele flori ce înflorește în luna martie, un buchet de narcise este alegerea perfectă pentru 8 martie.

Flori de 8 martie pentru prietene

  • Irisul -  este o floare ce transmite încredere deplină și semnifică respect și apreciere. Este o alegere foarte bună dacă vrei să-ți surprinzi o prietenă de 8 martie.

  • Trandafirul galben – cu toate că în trecut trandafirul galben semnifica gelozie, în prezent simbolizează prietenie și bucurie. Dacă vrei să-ți surprinzi o prietenă, alege un buchet de trandafiri galbeni pentru a nu îți interpreta greșit gestul.

  • Crinul – este o altă floare ce semnifică prietenie, altruism, noroc și prosperitate. Un buchet de crini este alegerea ideală pentru o prietenă bună.

Alege flori de 8 martie de la Maison d'Or, însă nu uita să adaugi  și o cutie de praline, lumânări parfumate sau chiar un mic bilețel cu un mesaj drăguț.