Trandafirii criogenati sau florile nemuritoare așa cum mai sunt denumite reprezinta cadoul ideal pentru orice femeie. Cu totii ne dorim sa pastram lucrurile frumoase cat mai mult timp si sa ne bucuram de amintirea vie a unui eveniment important.

Industria florala nu ramane indiferenta la aceste dorinte ale oamenilor si vine in intampinarea lor cu o gama variata si intens colorata de trandafiri criogenati.

In ultimul timp, metoda care i-a facut pe multi oameni sa-si doreasca flori nemuritoare este criogenarea, iar printre cele mai cautate flori sunt trandafirii criogenati.

Cum se obțin trandafirii criogenati?

Criogenarea este un proces care presupune trecerea trandafirilor printr-o serie de tehnici. Pentru a criogena flori este nevoie de o aparatură specială care funcționează pe bază de vid.

Tot procesul de criogenare presupune inghetarea florilor la temperaturi cuprinse intre -30 si -55 de grade Celsius timp de 24 de ore. După aceasta prima etapa, apa din flori este extrasa cu ajutorul unui aparat, iar timp de 4 saptamani temperatura începe sa fie crescută treptat.

Astfel se obtine rezultatul, trandafiri ce  pastreaza forma si culoarea celor naturali, dar  rezista si foarte multi ani.

Pe langa acest proces mai exista o tehnica ce presupune criogenarea individuala a petalelor urmand ca la final trandafirul sa fie reconstruit la forma sa initiala.

Cum ingrijim trandafirii criogenati?

Trandafirii criogenati au nevoie de o ingrijire aparte, care nu este insa foarte pretentioasa. Pentru a-I pastra cat mai multi ani, secretul consta in respectarea tuturor sfaturilor si recomandarilor ce tin de ingrijirea lor.

Pentru ca procesul de criogenarea implica inghetarea florilor atunci cand ele se afla in starea lor cea mai buna, acestia devin mai sensibili si se pot degrada la socuri si la conditii externe schimbatoare. De asemenea, florile nu trebuie udate sau tinute in lumina directa a soarelui. Trandafirii criogenati prefera un mediu uscat, cu temperaturi cuprinse intre 5 si 25 de grade Celsius, iar umiditatea intre 30 si 70%.

In cazul in care nu sunt respectate aceste lucruri, petalele isi vor pierde din frumusete, culoare si implicit din rezistenta.

Iata care sunt cele mai importante recomandari:

  • Trandafirii criogenati nu trebuie udati sau stropiti cu apa

  •  Pastreaza floarea intr-un loc uscat, ferit de umezeala

  • Nu pulveriza parfum sau alte substante pe trandafir

  • Nu-l scutura si nu-l supune la miscari bruste

  • Fereste-l cat de mult poti de praf

  • Nu expune trandafirul criogenat la lumina directa a soarelui pentru ca radiatiile UV il pot deteriora.

Cui daruim trandafiri criogenati?

Trandafirii criogenatii ii daruim persoanelor importante din viata noastra. Acesta poate reprezenta cadoul perfect pentru aniversarile relației sau atunci cand sarbatoresti un an sau mai multi de la casatorie.

De asemenea, trandafirii criogenati pot fi daruiti si mamei sau surorii fie de ziua lor de nastere, fie pentru a le felicita cu ocazia unui eveniment important.

Trandafirii criogenati sunt un cadou extrem de apreciat si modern. Te asteptam la florarie sau pe site pentru a alege modelul perfect.