Daca primesti des buchete de trandafiri din partea iubitului, a sotului sau a prietenilor, inseamna ca te poti considera o femeie cu adevarat norocoasa. Indiferent de motivul cu care sunt oferite, aceste buchete de flori superbe te binedispun si iti insenineaza ziua cum niciun alt lucru nu o poate face. Tocmai de aceea, e bine sa stii cum le poti prelungi durata de viata, astfel incat sa te bucuri mai mult timp de prospetimea lor.

Cum sa pregatesti florile inainte sa le pui in vaza

Spala si dezinfecteaza vaza in care urmeaza sa ii tii. Bacteriile, odata ce intra in contact cu apa se inmultesc si pot dauna florilor. Indiferent de soiul lor, toate florile trebuie taiate oblic, astfel incat coditele lor sa absoarba mai multa apa. Taie doi centimetri din codita trandafirilor si apoi elimina toate frunzele, frunzele care sunt in plus, dar si pe cele care nu arata prea bine. Asigura-te ca doar tulpina florilor sta in apa si nu si frunzele pentru ca acestea favorizeaza mucegaiul si elimina substante care ajung sa miroasa foarte neplacut. Ca trandafirii sa iti reziste mai mult rebuie sa folosesti apa la temperatura camerei si sa o schimbi in fiecare zi.

Trucuri pentru a pastra florile proaspete

 Un truc de care sigur ai mai auzit este sa umpli vaza cu trei sferturi cu apa in care pui un strop de clor, asta ca sa impiedici formarea bacteriilor(cele care produc mirosul urat si inmuierea bazei tijelor). Poti pune in loc de clor, o lingurita de otet, acesta distruge si el bacteriile din apa, fara sa atace florile. Bineinteles un alt truc este ca poti prepara propriul conservant pentru trandafiri, acasa daca nu vrei sa dai bani pe conservant sau nu ai unul la indemana. Ai nevoie de o lingurita zahar, 1/3 lingurita clor, doua lingurite zeama de lamaie si 1 litru de apa, la temperatura camerei. Amesteca totul foarte bine pana cand zaharul se topeste si adauga solutia obtinuta in vaza.

Chiar daca se ofilesc te poti bucura si tine amintire

Este regretabil momentul cand trebuie sa arunci un buchet de trandafiri absolut superb deoarece florile s-au ofilit, dar din fericire exista o metoda prin care ii poti pastra si anume presarea. Ai nevoie de o carte grea in care sa pui florile si le lasi intre paginile cartii intre o saptamana si 10 zece zile pentru un rezultat optim. O alta solutie este sa legi trandafirii de codita si sa-i atarni cu floarea in jos

 Acestea sunt doar cateva dintre trucurile si lucrurile pe care le poti pune in aplicare cu succes daca iti doresti sa te bucuri mai mult de frumusetea unor buchete de trandafiri. Si pentru a fi sigura ca aceste bijuterii ale naturii iti vor indulci fiecare zi, ofera-le timp, dragoste  si atentie. De cele mai multe ori, trandafirii, fiind flori fragile, se ofilesc in doua-trei zile. Ii poti face insa sa reziste mai mult, daca apelezi la aceste trucuri simple, pe care floraresele le respecta cu strictete.