De ce sa oferi trandafiri si ce sentimente exprima fiecare culoare in parte?

Cea mai sincera si mai frumoasa modalitate de a-ti exprima dragostea, aprecierea sau reconunostinta fata de o femeie speciala din viata ta, fie ea mama, sotie, prietena sau logodnica, este sa ii oferi un buchet de flori. Fiecare floare are propria-i semnificatie, dar gestul de a oferi flori este mult mai profund, fiind cea mai buna modalitate de a-ti exprima sentimente si ganduri.

Florile sunt elementele ce nu lipsesc la niciun eveniment important din viata noastra, fie el pozitiv - nunta, botez, aniversare, fie evenimente mai putin placute, atunci cand se ofera un omagiu persoanei decedate cu ajutorul unor coroane funerare. 

Dar nu trebuie sa existe un motiv sau o zi speciala pentru a le oferi femeilor din viata ta un buchet de flori. Ci se daruiesc, pur si simplu, gandindu-te cu ce zambet sincer vei fi recompensat. 

O floare extrem de apreciata in randul domnilor, dar si al doamnelor deopotriva, sunt trandafirii. Barbatii indragostiti pana peste cap isi pot exprima sentimentele cel mai bine cu un model de aranjamente florale unice, create din trandafiri parfumati. 

Ce spun legendele despre trandafiri?

Trandafirul este un simbol al frumusetii si al elegantei. Legenda greceasca mentioneaza ca zeita florilor, Chloris, a creat trandafirul din trupul unei nimfe, din dorinta ca nicio alta floare sa nu ii egaleze frumusetea. O alta legenda spune ca trandafirul este zambetul lui Cupidon. Indiferent de legenda, trandafirul este o declaratie de dragoste - exprima de la pasiune pana la gelozie. 

De ce sa optezi pentru un trandafir?

Din vremuri de demult, trandafirul a fost asociat cu cel mai frumos si mai pur sentiment - dragsotea. Dincolo de dragostea pasionala, trandafirul exprima si pretuirea si aprecierea pe care i-o purtam unei persoane. 

Sentimente pe care le transmit fiecare culoare a trandafirului

Trandafirul este o floare cu o multime de nuante, iar fiecare culoare exprima un anumit sentiment, pe care ti-l impartasim mai jos:

  • Trandafirii rosii - sunt expresia inconfundabila a iubirii. Transmit cele mai profunde emotii de iubire, dorinta, apreciere. Totodata, poate fi si mesagerul sentimentelor de regret sau durere. In cazul in care ii porti partenerului o dragoste infinita, exprima eternitatea sentimentelor cu trandafiri criogenati, ce rezista pana la 25 de ani.

  • Trandafirii albi - albul va ramane intotdeauna culoarea nevinovatiei si a puritatii. De asemenea, acestia transmit si ideea unui nou inceput, fiind reprezentative si pentru spiritualitate.

  • Trandafirii galbeni - sunt simbolul exuberantei si transmit sentimente de bun venit, caldura si bucurie.

  • Trandafirii roz - transmit emotii blande, de admiratie, bucurie si recunostinta. Totodata, pot sugera si gratitudinea si aprecierea profunda.

  • Trandafirii portocalii - transmit pasiune covarsitoare si energie, dar mai pot fi folositi si pentru a sugera dorinta sau mandria.

Semnificatia numarului de trandafiri

Numarul trandafirilor are o anumita semnificatie. Astfel, 9 fire de trandafiri transmit dorinta de a fi pururi impreuna, buchetul de 17 fire sugereaza un mesaj indraznet, cel de 29 de trandafiri sunt mai potriviti pentru prieteni. Cel de 35 de fire poate fi folosit pentru iertare, iar cel de 71 de trandafiri sugereaza dragostea nemarginita.