Indiferent daca este ziua sotiei, mamei, a bunicii, a fiicei, a iubitei sau a unei prietene, florile n-au cum sa lipseasca din mainile celui care vrea sa vada un zambet pe buzele acestor dragi persoane. Fiinte delicate, fragile si mereu frumoase precum florile, de aceea se și ofera acest cadou in diverse situatii. Ei bine, fiecare floare transmite un mesaj, iar in functie de ocazie sau eveniment exista diferite recomandari pentru ca florile sa transmita mesajul potrivit. Daca nu ai timp sa cauti anumite modele, alegi serviciul de livrare pus la dispozitie de o florarie online, timpul si locul, iar cei de la livrari se vor ocupa cu delicatete de florile alese de tine.

Florile pentru ziua de nastere

Ziua de nastere este un moment important din viata fiecarei persoane, dar si ocazia perfecta pentru a-ti arata sentimentele de iubire, multumirea si aprecierea. In asemenea ocazii buchetele de flori sau chiar si florile in ghiveci fac o impresie buna, dar pentru a surprinde asigurate ca stii florile preferate ale sarbatoritului, in caz ca nu stii care sunt acestea, poti opta pentru un buchet de flori de sezon.

Flori pentru nunta, sau pentru o proaspata mamica

Nunta sau cununia civila este o etapa foarte importanta din viata unui om, iar accentul se pune pe dragoste. Pentru astfel de evenimente poti sa alegi un buchet format din flori nobile, precum orhideele sau trandafirii. Crinii, florile regale, sunt o alta optiune perfecta pe care ii poti darui miresei. De asemenea, pentru a iesi in evidenta, alege un buchet care sa fie alcatuit din florile preferate ale miresei, decorat elegant cu elemente reprezentative.  Florile pentru proaspata mamica nu trebuie sa aiba parfum puternic, si pot fi de culori pale accesorizate cu elemente care sa indice sexul bebelusului, flori discrete precum lacrimioare, stanjenei, miniroze, freziile.

Florile pentru persoana iubita

Trandafirii sunt cele mai frumoase si romantice flori. Trandafirul rosu este considerat simbolul dragostei, fiind foarte popular de Ziua Indragostitilor. Fie ca alegi sa oferi un buchet de trandafiri rosii, fie ca oferi un singur trandafir, gestul tau va fi foarte apreciat. Florile pentru persoana iubita nu trebuie sa aiba un anume motiv, ele se daruiesc si fara, atunci cand simti ca vrei sa faci o bucurie, trebuie sa fi atent la ce flori vrei sa daruiesti, pentru ca fiecare are cate o semnificatie. Asadar, un buchet de flori oferit inseamna o invitatie la o viata petrecuta impreuna.

Daruitul florilor este un lucru care s-a pastrat de sute de ani pentru ca reprezinta o dovada de iubire vis-a-vis de oamenii dragi din viata noastra. Sunt singurele lucruri pe care le ai la indemana pentru  a transmite emotie sau pentru a impresiona o persoana chiar de la primul contact. Florile se ofera atunci cand vrei sa impartasesti sentimentele de afectiune, de recunostinta sau iubire. Momente sunt multe: zii de nastere, nunta, cununie, botez, absolvire, de ziua indragostitilor, de ziua femeii, de Paste sau de Craciun, dar ca sa daruiesti o floare nu iti trebuie neaparat un moment potrivit, poti sa il faci potrivit cand doresti si simti asta.