Valentines Day este Ziua Indragostitilor, originara din Occident, fiind sarbatorita pe 14 februarie. In Romania ziua traditionala pentru indragostiti este Dragobetele, care se sarbatoreste pe 24 februarie. Cu toate ca avem Ziua Indragostitilor in traditia populara, majoritatea romanilor au adoptat de-a lungul anilor si  ziua indragostitilor din Occident. Drept urmare, tot mai multi tineri devin atrasi de Valentines Day, Dragobetele devenind o sarbatoare invechita.

Legenda zilei indragostitilor

O poveste salvata din istorie il are in  plan principal pe  Valentin -  un preot din Roma ce a trait in secolul al III – lea d. Hr. La acea vreme, imparatul Claudius al III-lea a decis ca barbayii necastoriti sunt soldati mult mai buni decat cei casatoriti, cu argumentul ca cei necasatoriti se vor dedica in totalitate razboiului, in timp ce barbatii casatoriti ar suferi din pricina faptului ca nu si-ar vedea copiii si sotia si nu s-ar dedica razboiului. Imparatul a interzis casatoria in randul tinerilor, iar preotul Valentin, considerand ca masura luata este o forma de abuz, l-a tradat pe imparatul Claudius, organizand ceremonii de casatorie secrete pentru cei indragostiti. Cand imparatul Claudius a aflat, l-a condamnat pe parintele Valentin la moarte.

Cadourile iubirii

Cadourile oferite de Valentines Day nu trebuie sa fie scumpe, ci trebuie sa fie din suflet. Un buchet de flori, de obicei, este  metoda perfecta pentru a dovedi dragostea persoanei iubite si cu siguranta vor fi apreciate si chiar pastrate mult timp ca amintire a acestei zile.

Trandafirii rosii nu trebuie sa lipseasca dintr-un buchet oferit cu ocazia de Valentines Day, ei semnificand dragostea si romantismul. Trandafirii din buchete de flori Sfantul Valentin pot avea si alte culori, precum galben, care transmite energia si bucuria, portocaliu, care inseamna entuziasm, dorinta si pasiune sau roz, care semnifica rafinament si eleganta.

Pe langa trandafiri, alege si orhideele sau freziile in buchetele de Valentines Day. Orhideea are foarte multe semnificatii, dar “exotic” este termenul care o defineste cel mai bine. Prin senzualitatea, puritatea si eleganta sa, orhideea semnifica sinceritatea si tandretea, dar este si marturia iubirii pure. Freziile sunt alte flori grozave pentru buchetele de Valentines Day ce semnifica pasiunea si misterul. Are un miros puternic ce umplu cu usurinta orice camera.

Daca iubita ta indrageste florile de apartament, un ghiveci cu anthurium este o alegere perfecta. Floarea are o forma de inima, trimitandu-te cu gandul la Cupidon, zeul iubirii, despre care se stie ca sagetile lui erau de fapt florile anthurium si semnifica multumire, iubire si fericire.

O alta alegere buna sunt lalelele -  un simbol  al iubirii, fiind o floare simpla care a fost iubita de secole. Intr-un buchet romantic alegeti lalelele rosii ce semnifica iubirea sau lalelele roz care simbolizeaza fericire, dar si grija. Poti folosi si alte culori intr-un buchet de lalele, cele albe semnificand puritate si respect, lalelele galbene simbolizeaza sperata, iar lalelele mov au ca simbol regalitatea si eleganta.

Orice flori ai alege, nu uita sa-I lasi iubitei tale printre flori si un biletel romantic,  care sa o faca sa zambeasca.