Femeile din zodia balanță sunt reprezentantele sexului frumos, sunt fermecătoare, adoră luxul, aventură și spontaneitatea. Balanță urăște certurile și luptele interminabile, nu caută nod în papură, are tone de afecțiune de oferit, zâmbește tot timpul, e de o naturalețe cuceritoare, iar când iubește, niciun sacrificiu nu e prea mare. Fiecărei zodii i se potrivește o plantă sau mai multe, care-i completează echilibrul interior și simțul estetic, așadar și balanță are flori ce o definesc și care îi plac.

Trandafirul

Floarea care se potrivește cel mai bine cu aceste caracteristici și care este desemnată floarea zodiei Balanță este trandafirul. Indiferent de culoare, trandafirii o vor încânta de fiecare dată pe femeia născută sub acest semn zodiacal. Totuși trandafirii de culoare roz vor fi cu siguranță apreciați cu orice ocazie, având în vedere romantismul. Dacă ești balanță ești zodia trandafirului, ai ochi pentru frumusețea clasică și îți place să fi înconjurată și de lucruri frumoase, ai o abilitate unică de a vedea semnificațiile ascunse în lucruri, vezi frumusețea și adevărul în toate lucrurile, fericirea înseamnă prieteni și familie alături.

Florile de apartament

Balanță se ocupă însă cu aceeași dedicație și de plantele de apartament, pe care le planteaza în cele mai decorative ghivece și le îngrijește cu dragoste și răbdare. Pentru Balanță, florile sunt cea mai plăcută modalitate de a decora o camera. Floarea la ghiveci preferată este bonsaiul, necesită o udare prin scufundare, lumina naturală, rotire periodică a ghiveciului pentru că soarele să răsfețe întreagă plantă, tundere în funcție de specie și protecție contra dăunătorilor. Balanțele își pot crea un adevărat hobby din creșterea unei astfel de plante decorative.

Margareta, Irisul, Iasomia, Mentă

Balanței îi plac multe flori și o reprezintă în aceeași măsură, are o abilitate unică de a vedea și de a descoperi orice secret sau lucru ascuns intenționat, fiind o persoană extrem de sinceră și de directă. Este romantică, pasională și un partener de nădejde, fidel și iubitor. Margareta înseamnă inocența, puritate, stimă, pe când irisul care se mai numește și stanjenel sunt cele mai potrivite flori pentru a transmite un mesaj de iubire, iasomia fiind aromată și frumusețea să intensă îl fac un element perfect pentru a decora toate tipurile de spații, precum și o alternativă ideală de a da unei alte persoane. Aromă mentei proaspătă o face să fie îndrăgită de balanțe care se vor ocupă întotdeauna cu aerisirea corespunzătoare a căminului. În plus, mentă este o plantă ce poate fi folosită și în scopuri terapeutice, iar cei născuți în acest semn zodiacal o apreciază pentru multiplele sale întrebuințări.

Femeia Balanță iubește. Iubește cu toată ființa sa, iubește până uită de sine, iubește frumosul, iubește florile fiind  întotdeauna în căutarea echilibrului și a liniștii interioare, florile sunt cadoul ideal pentru Balanțe. Dacă vrei să impresionezi o balanță, o idee bună, sunt trandafiri,mentă, margarete, iasomie, iriși și multe alte flori adorate de zodia balanță , te vor salva oricând și la orice ora. Când dăruiești flori în cutii cuiva născut în zodia balanță, ține cont de ceea ce i se potrivește, persoanele din această zodie sunt calde, amabile, romantice.